Program


Újjászülető örökségünk - séta a Nemzeti Hauszmann Programban megújuló Budavári Palotanegyedben

Újjászülető örökségünk - séta a Nemzeti Hauszmann Programban megújuló Budavári Palotanegyedben

Ismerd meg velünk legendás építészünk, Hauszmann Alajos munkásságát, valamint fő műve, a Budapest ikonikus épületegyüttesének számító Budavári Palota és környezete újjászületését, utána pedig fogyassz el egy frissítőt a jegyhez járó italkuponnal!

Aktuális előadások







A további időpontok megtekintéséhez kattintson ide! (3)

A budai Királyi Palota Hauszmann Alajos tervezte gyönyörű épületegyüttese ismét hajdani, a múlt század fordulójára elnyert szépségében ragyoghat! A Budavári Palota és környezete a Nemzeti Hauszmann Programnak köszönhetően az elmúlt években jelentősen megújult és egyre inkább visszanyeri régi fényét. A palotát kísérő, de a második világháború után bontásra ítélt épületek közül a Lovardát, a Főőrséget, a Stöckl lépcsőt és a Hauszmann-féle rámpát immár az eredetihez méltó állapotában csodálhatjuk meg. Az egykori királyi rezidencia előterében, a mai Szent György téren napjainkban bontakozik ki a József főhercegi palota és a Honvéd Főparancsnokság, valamint a Dísz téren a Vöröskereszt Egylet egykori székházának sziluettje is. Szintén jelenleg zajlik a palota „A” épületének rekonstrukciója. A Hauszmann-sztori című kiállításunkban bemutatjuk a program névadóját, Hauszmann Alajost és munkásságát, majd felkerekedünk, hogy körbejárjuk fő műve, a Budavári Palota külső helyszíneit, miközben mesélünk az újjáépítések kulisszatitkairól, szakmai kihívásairól, valamint a fejlesztések eredményeiről, jelenéről és jövőjéről. Milyen mesterfogásai vannak a rekonstrukciós munkának? Hogyan maradhatott meg az eredeti patina a palota impozáns szökőkútjainak szobrain? Mitől lenyűgöző a Lovarda díjnyertes tetőzete? Hol található a budai Vár legromantikusabb, mediterrán hangulatú kertje? Újjászülető örökségünk színes bemutatását az ugyancsak felújított Karakas pasa tornyában zárjuk egy frissítővel!

INDULÁS: A Hauszmann-sztori című kiállítás, Budavári Palota déli összekötő szárnya, II. emelet
ÉRKEZÉS: Budai Vár, Csikós udvar, Információs pont – Karakas pasa tornya, Pasha Café
IDŐTARTAM: 120 perc

 Jó tudni
•  kültéri és beltéri program
• 12 éves kor felett ajánlott
• a megadott időpontban indulunk, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni
• rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk
• macskaköves utakon, lépcsőkön, szűk folyosókon közlekedünk, a séta nem akadálymentes
• megfelelő cipő viselését javasoljuk
• a sétajegy egy italkupont is tartalmaz:
          - a kupont közvetlenül a séta előtt kapják meg a résztvevők,
          - a Pasha Café-ban beváltható a séta napján,
          - egy pohár frissítő fogyasztására jogosít (kávé, tea, szénsavas vagy mentes ásványvíz, szénsavas vagy rostos üdítő)

 

Az oldalon közzétett fotók, szöveges tartalmak, valamint a Budai Várséták programelemei és sétái során elhangzó előadások szerzői jogi védelem alatt állnak, amelyek jogtulajdonosa a Várkapitányság Nonprofit Zrt. A jogtulajdonos engedélye nélkül tilos azokat részben vagy egészben akár eredeti, akár átdolgozott formában rögzíteni, többszörözni, nyilvánosan előadni vagy a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tenni, harmadik személynek továbbadni. Jogsértés esetén a Várkapitányság Nonprofit Zrt. megteszi a szükséges intézkedéseket és megindítja a vonatkozó jogszabályok szerinti eljárásokat.

Ajánló


Fedezd fel velünk népgazdaságunk büszkeségét és barangoljuk be együtt az egykori November 7. Hőerőmű zászlóshajó épületeit egy könnyű, földszintes séta…

A gluténmentes vegán konyhaművészet ételei a tapasztalat szerint kímélőbbek, mint a hagyományos növényi konyha remekei. Az egészségtudatosságra törekvők mellett szeretettel…

Járd be velünk az újjászületett Lovardát a pincétől a padlásig, hogy megismerd az épület történetét és kulisszatitkait is!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!