Tytuł


Rebecca - A Manderley-ház asszonya - musical
8

Rebecca - A Manderley-ház asszonya - musical

Az Elisabeth és a Mozart! című sikermusicalek szerzőpárosa, a magyar származású, Grammy-díjas komponista, Sylvester Lévay és a szövegíró Michael Kunze újabb nagyszabású vállalkozása Bécs, Japán és Helsinki után, a Broadway előtt a Budapesti Operettszínházban!

Lévay Szilveszter-Michael Kunze:
Rebecca - A Manderley-ház asszonya

Az Elisabeth és a Mozart! című sikermusicalek szerzőpárosa, a magyar származású, Grammy-díjas komponista, Sylvester Lévay és a szövegíró Michael Kunze újabb nagyszabású vállalkozása Bécs, Japán és Helsinki után, a Broadway előtt a Budapesti Operettszínházban!

Kora legnépszerűbb regényírójává tette, s a világhírt is meghozta a Rebecca Daphne du Maurier számára. Valódi sikertörténet született 1938-ban, a szakértők igazi mesterműnek tartják a könyvet, s alighanem igazuk van, hiszen a sztori a XXI. században is izgalmas. A rengeteg sikerkönyvet jegyző szerző több műve élt tovább a filmvásznon, például a Jamaica Inn, a Madarak és az Oscar-díjas Rebecca, melyet itthon A Manderley-ház asszonya címmel ismertek meg a nézők Alfred Hitchcock rendezésében.

A történetet a musicalben is a főszereplő naiv fiatal nő, "Én" elmesélésében ismerhetjük meg. Egy Côte d'Azur-i szállodában ismerkedik meg Lord Maxim de Winterrel, akinek felesége, Rebecca rejtélyes módon vesztette életét. Gyors udvarlás után ő lesz a második Mrs. De Winter, és férjével annak vidéki otthonába, a legendás Manderley-be költözik, mely az első pillanattól rideg és barátságtalan számára. Ráadásul nyomasztóan nehezedik rá az első Mrs. De Winter emléke, aki a ház minden tárgyában, szegletében, főképp Mrs. Danvers, a házvezetőnő gondolataiban folyamatosan jelen van. Az új úrnő úgy érzi, hogy Mrs. Danvers minden lépését figyeli, és állandó gyanakvással, rosszindulattal veszi körül. Férje, Maxim is egyre megközelíthetetlenebbnek tűnik számára sötét emlékekkel teli otthonában. A helyzet még tovább romlik, amikor megtalálják a vízbefúlt Rebecca holttestét, és újból vizsgálni kezdik az asszony halálának körülményeit…

Régi terve vált valóra a Kunze-Lévay párosnak, amikor du Maurier izgalmas, már-már krimiszerű regényét zenés színpadra vihették. A rejtélyes meséből a librettót eredetileg angolul írta Michael Kunze, s Londonban tervezték bemutatni a művet, amelynek premierjére végül a Vereinigte Bühnen Wien produkciójában került sor Bécsben - s ezzel a Raimund Theaterben egy két évig tartó sikerszéria indult el, mely reményeink szerint most a Budapesti Operettszínházban is folytatódik.
 

Közreműködik:
A Musical Együttes
A Színház Zenekara
Bakos Vera, Fa Géza, Kapeller Anasztázia, Marton Lajos, Meszter Ervin, Szabó Barna

Szerzők
Zeneszerző: Sylvester Lévay
Szövegíró: Michael Kunze
Magyar szöveg: Müller Péter Sziámi
Dramaturg: Ari-Nagy Barbara

Alkotók és stáb
Karmester-zenei vezető: Makláry László
Karmester: Bolba Tamás
Karmester: Balassa Krisztián
Karigazgató: Kéringer László
Koreográfus-asszisztens: Mirtse Réka
Koreográfus-asszisztens: Szűts Rita
Rendezőasszisztens: Angyal Márta
A rendező munkatársa: Bori Tamás
Játékmester: Rogács László
Díszlettervező: Horesnyi Balázs
Jelmeztervező: Velich Rita
Koreográfus: Tihanyi Ákos
Rendező: Béres Attila

Közreműködik: a Musical Együttes, a Színház Zenekara, Bakos Vera, Fa Géza, Kapeller Anasztázia, Marton Lajos, Meszter Ervin, Szabó Barna.

A Budapesti Operettszínház a műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartja!

Proponujemy również


A Klasszik Rádió 92.1 és az Óbudai Danubia Zenekar lemezbemutató koncertje népszerű ünnepi klasszikusokkal, és a legszebb magyar karácsonyi énekekkel.

A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely…

A Madách Színház bemutatja Disney és Cameron Mackintosh: MARY POPPINS című musicaljét P. L. Travers történetei és Walt Disney filmje…