Program


Balogh Kálmán és a jövő cimbalmosai / Világraszóló
3

Balogh Kálmán és a jövő cimbalmosai / Világraszóló

Tizenegyedik éve fut a Müpa Világraszóló című sorozata, amelyen ezúttal is a cimbalom kerül középpontba. A kezdetek óta házigazda Balogh Kálmán cimbalomművész egy kétrészes műsorban mutat fel példákat a hangszer jövőjéből.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 26. vasárnap, 19:00

Balogh Kálmán és a jövő cimbalmosai
Világraszóló

Előbb a húszas-harmincas éveikben járó nagy tehetségeket csíphetjük el egy szép csokorban, majd ezen az esten debütál a Cimbalmos Trió, amelyben két Balogh-tanítvány, Zimber Ferenc és Szabó Dániel szerepel a főhős mellett.

Az est első részében hét tehetséges cimbalmos mutatja meg tudását. Egy kivétellel mindannyian a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem népzene tanszékén végeztek, és mára a táncházak és koncerttermek elismert előadóművészei. A turai Solymosi Vince a 2019-es BMC Nemzetközi Cimbalomverseny különdíjasa, és Lukács Miklós vezetésével mélyült el az improvizáció rejtelmeiben. A váci Horváth Áron 2016-ban, mindössze tizenkét évesen nyerte meg a „Fölszállott a páva” televíziós tehetségkutatót, ő is Lukács-tanítvány. A fiatal, kiváló technikájú pozsonyi Paulína Škodovának a magyar pályatársaiétól eltérő repertoárja pedig az est egyik meglepetése lesz, Balogh Kálmán szerint ő az egyik legcsillogóbb tehetsége a hangszernek. A műsor második felében a vadonatúj Cimbalmos Trió a népzene mellett az improvizációnak és a jazznek is kiemelt szerepet szán. Nem csoda, mivel Zimber Ferenc folyamatosan koncertezik a Dresch Vonós Quartet tagjaként is, Szabó Dániel meg korábban Bágyi Balázs jazzdobossal készített közös lemezt. Balogh Kálmánról pedig köztudott, hogy a klasszikus zene, a népzene, a jazz és a világzene területén is otthonosan mozgó világsztár. Hármukkal a koncert előtti pódiumbeszélgetésen is találkozhatunk - a szerkesztő, Liber Endre kérdezi őket.

Fellépők:
cimbalom, hegedű, brácsa - Gelencsér János (Eger)
cimbalom - Hirmann András (Pécs)
cimbalom, hegedű - Cseszák Zsombor (Óbecse, Délvidék)
cimbalom - Paulína Škodová (Szlovákia)
cimbalom - Lajti Gergely (Dabas)
cimbalom - Solymosi Vince (Tura)
cimbalom - Horváth Áron (Vác)

Cimbalmos Trió:
cimbalom: Balogh Kálmán, Zimber Ferenc, Szabó Dániel

Közreműködők:
brácsa - Lajti Ákos, Papp Endre
nagybőgő - Bognár András

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői.

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Ajánló


A Maga lesz a férjem egy 1937-ben filmen is bemutatott nagyszerű szerelmi történet, amelyet Márkus Alfréd kiváló zenéi tesznek még…

Színpadon az ExperiDance! Egy megindító nyári balatoni történet melyet mindenki megélt, aki volt egyszer fiatal és szerelmes! A felcsendülő 20…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!