Lauber Dezső Sportcsarnok

Lauber Dezső Sportcsarnok

1976. november 5-én adták át Pécs sportcsarnokát. A 28 éves létesítmény messze a legjobb állapotú, köszönhetően a lehetőségekhez képest folyamatos karbantartásnak, állagmegóvásnak, fejlesztésnek. A befogadóképességéről megoszlanak a vélemények, kultúráltan mintegy 3500 néző fér el benne, de a legnagyobb látogatottságú sporteseményeken a sportsajtó 5000-5500-6000 nézőről számol be.

A város elsőszámú fedett sportlétesítménye tulajdonképpen befejezetlen építmény. A jelenlegi sportcsarnok nyugati felére egy fedett uszodát álmodott a tervezője. Az elképzelések szerint az elemeket egy mindkét létesítményt kiszolgáló nyaktag kötötte volna össze, ahol jegypénztárak, büfé, étterem, ruhatár is működhetnének. Alatta egy edzőterem kapott volna helyet, felette pedig egy 8-10 szobás mini hotel, ahol akár a városba érkező sportolók elszállásolását is meg lehetett volna oldani. Sajnos a pénzhiány közbeszólt. Mindezek helyett az 1997-es Európa Bajnokságra épült egy új blokk, ahol fittness, konditerem, konferenciaterem és irodák kerültek kialakításra. Új tetőszigetelést kapott a csarnok, ami jelentős költségmegtakarítás mellett emeltebb komfortérzetet is ad szurkolóknak, játékosoknak egyaránt.

Diák- és tömegsport rendezvények, zenei programok, kiállítások, bálok, szalagavatók, politikai, vallási és jótékonysági rendezvények egész sora köszön vissza a Sportcsarnok emlékkönyvéből, de az elsődleges funkció mégis Pécs város élsportjának befogadása maradt.

Tovább 7642 Pécs, Dr. Veress Endre u. 10.

Lauber Dezső Sportcsarnok

0 esemény