Program


Rudolf Buchbinder és az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino

Rudolf Buchbinder és az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino

Brahms: I. (d-moll) zongoraverseny, op. 15
Beethoven: VI. (F-dúr, „Pastorale”) szimfónia, op. 68

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 15. vasárnap, 19:30

Zubin Mehta és az Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino

Közreműködik:
Rudolf Buchbinder - zongora

Egy természetközeli, derűs szimfónia, amely előlegezi, és egy tragikus hangvételű zongoraverseny, amely beteljesíti a romantikus kifejezésmódot. Beethoven és Brahms. Azaz: Brahms és Beethoven, hiszen ezen a koncerten a következmény felől haladunk az előzmény felé. A szólista korunk egyik legjelentősebb zongoraművésze, aki eddig elkerült minket, ezért is érdemes lesz végre meghallgatnunk. A karmester a szakma doyenjeinek egyike, aki a nagy múltú itáliai zenekarnak harminckét éven át volt zeneigazgatója. Minden adott egy varázsos estéhez!

Brahms 1858-ban, huszonöt évesen fejezte be első, d-moll zongoraversenyét, ez volt első nagyzenekari opusa, amely közönség elé került. A rendkívül nehéz, virtuóz darab drámaisága és sötét tónusa összefügg a fiatal Brahms mentora, Schumann végzetes betegségével és tragikus halálával. Beethoven VI., Pastorale szimfóniája 1808-ban keletkezett, s ugyanezen év decemberében mutatták be a zeneszerző maratoni szerzői estjén. Modern vonás az öttételes alkotás harmadik és negyedik tételének összekapcsolása, a természetábrázolás pedig a romantikus programzene előfutárává avatja a művet. A firenzei Maggio Musicale fesztivál zenekarát 1928-ban alapították. Közel egy évszázados fennállása során a legendás együttes nagy karmesterek lenyűgöző sorával működött együtt Wilhelm Furtwänglertől Seiji Ozawáig, Bruno Waltertől Carlos Kleiberig, Otto Klemperertől Riccardo Chaillyig. 1985-től 2017-ig Zubin Mehta állt a fesztivál élén - ez az időszak a zenekarral való együttműködésének is fénykora volt. A bombayi születésű Mehta, a bécsi Zeneakadémia hajdani neveltje, korunk egyik legnagyobb karmestere egy felejthetetlen generáció művészi üzenetét közvetíti.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!