Program


ZENEBU@IK - Janklovics Péter és Elek Péter közös estje

ZENEBU@IK - Janklovics Péter és Elek Péter közös estje

Janklovics Péter és Elek Péter közös estje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 15. péntek, 21:00

 

Az előadás időtartama kb. 2×50 perc, 1 szünet.

Zenebuzik avagy zenetörténeti stand-up sok zenével az őskortól (vagy még régebbtől) Avici haláláig (vagy még tovább).

Belegondoltak már abba, hogy a zene mennyire meghatározó az életünkben?  Hogy milyen sok helyen, és mennyi élethelyzetben hallgatunk zenét? Hogy hogyan születtek a legprimitívebb slágerek? Vagy éppen a legösszetettebb zeneművek? Hogy vajon mi ihlette a  A „” A Bulibáró, Jódli dili, vagy éppen Bahama mama megszületését? Felmerült önökben valaha, mi késztette az ősembert kántálásra, és hogy hogyan jutottunk el a csontfurulyától Mozarton keresztül az 1-bites technoig? Mikor is kezdődött a lejtmenet? Hogyan jutottunk el Bereményi Géza és Cseh Tamás Antoine és Desiré-jétől „Kutyám alatt a pénzem falamon Tony Montana”-ig? Hogy hogyan lehet elég 18 nagylemezre és egy egész életműre 3 akkord? Ha eddig nem tették, ne törjék ezen a fejüket, mi már a mélyére ástunk, és minket is megviselt amit találtunk Ez a Zenebuzik, újdonságok, régiségek, aktualitások, antikvitások zeneközelben.

Várjuk Önöket! Viszlát! Csumi! Csikidám!

Ajánlatunk


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!