Program


zelda - egy utolsó vad nő - GK Társulat - Manna
5

zelda - egy utolsó vad nő - GK Társulat - Manna

- onewoman show egy utolsó felvonásban –
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 5. kedd, 19:00

1948. március 10-én késő éjszaka tűz ütött ki az Asheville-iHighland Pszichiátria főépületében. A tűz váratlanul gyorsan terjedt. A tűzoltók erőfeszítései ellenére kilenc beteg meghalt. A tűzvész áldozatai között volt a világhírű író, F. Scott Fitzgerald felesége, Zelda. Holttestét csak a papucsa alapján sikerült azonosítani.

„Ismeritek Zelda Sayre-t? Más néven Zelda Fitzgeraldot? Vagy Mrs. F. Scott Fitzgeraldot? Igen, igenA nagy Gatsby írójának a feleségét? Tényleg igaz a híres mondás, hogy minden sikeres férfi mögött ott áll az a bizonyos nő? Tényleg Zelda írásait, gondolatait használta fel, mert a legjobb a családból plagizálni? Tényleg ő vitte vissza egy álomhoz Zeldát, ami miatt, amibe beleőrült? Tényleg ilyen a Gatsby- életmód?” (Fróna Andrea – Nézőtér)

„Az önfeltárás kegyetlen folyamata közben azonban Zelda végig humoros és önironikus marad, megőrzi azt a bizonyos belső tartást, ami már a belépésekor jellemezte. Olyan megkérdőjelezhetetlen intenzitású energiával tér vissza a belső kutatás egy-egy fájdalmas momentuma után, hogy érthetővé válik, mennyire megérdemli az alcímben megelőlegezett utolsó vad jelzőt.” (Nagy Klára –
szinhaz.net)

„Ritkán ér össze ennyire valakinél a hang, a mozgás és a jelenlét ereje. Komoly társadalomkritika összegződik a személyes sorsban.” (Török Ákos – Tánckritika)

 

Zelda: Horváth Lili

Fordító - dramaturg: Zöldi Gergely

Jelmez: Béres Móni

Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező: Gergye Krisztián

 

Az előadás hossza 65 perc.

16 éven felülieknek ajánlott

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!