Program


ZAJOS CSEND (flamenco táncszínház)

ZAJOS CSEND (flamenco táncszínház)

A Zajos csend című fúziós táncszínházi alkotás a tánc szépsége, a színpadi látvány és az élő zene varázslata mellett egy elképzelt belső úton vezeti végig nézőjét tág teret engedve az érzékek és az ész asszociációinak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 30. szombat, 19:00

Zajos csend
kortárs flamenco táncszínház

Keck Mária – zene, ének, tánc
Böröcz Petra – tánc
Társrendező: Cziczó Attila
Szcenika és látvány: Horváth Máté
Rendezte: Keck Mária

Mintha a mindennapi tettek mögött meghúzódó késztetések, érzetek, álomképek és vágyak szőtte sűrű szövet dalai, ritmusai, energiái szólalnának meg, kapnának hallható és látható teret, s válna ezáltal folytonos átalakulásuk, meg-megállásuk, összefonódásuk, vagy ellenkezésük egy belső utazássá.

A RITMUS a dalok és a tánc alapegysége, az idő folyásának mértéke és medre. Az idő a változás, a folytonos és megállíthatatlan átalakulás tere, mindannyiunk életútjának egyik meghatározója. Ahogy a zenét a hangok és csendek tagolják a ritmus szabályai szerint, úgy a mi időnk történésekkel, indulatokkal, sűrű érzelmekkel teli, máskor kiüresedő periódusok váltakozására fűződik fel. Különféle energiák találkozása révén új minőségek, új szavak, új dalok, új állítások, új mozdulatok keletkeznek, amelyek egybefonódva egymással tovább formálódnak, így válnak szerelemmé, hívássá, kívánsággá, álommá, indulattá, végül elmúlássá. Alámerülünk, utazunk, átalakulunk és időről időre megszűnhetünk annak lenni, aki voltunk, változhatunk, mégis magunk magarunk az időben.
Keck Mária flamenco táncművész, koreográfus és énekes, valamint Böröcz Petra flamenco táncművész közös produkciója egy meditatív hangulatokat a flamenco tánc szilaj energiájával váltogató kalandra hívja nézőit. A fúziós táncszínházi alkotás zenei anyagát Keck Mária magyar népdalokban, magyar cigány dalokban és spanyol dalokban gyökerező, rendkívül személyes jellegű átdolgozásai adják. A dalok légies, mégsem világos tónusú energiáit a flamenco tánc állandó lüktetése, a ritmusok zakatoló rendje, az alkotók improvizatív játékának ereje színezi.

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!