Program


ZAJOS CSEND (flamenco táncszínház)

ZAJOS CSEND (flamenco táncszínház)

A Zajos csend című fúziós táncszínházi alkotás a tánc szépsége, a színpadi látvány és az élő zene varázslata mellett egy elképzelt belső úton vezeti végig nézőjét tág teret engedve az érzékek és az ész asszociációinak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 30. szombat, 19:00

Zajos csend
kortárs flamenco táncszínház

Keck Mária – zene, ének, tánc
Böröcz Petra – tánc
Társrendező: Cziczó Attila
Szcenika és látvány: Horváth Máté
Rendezte: Keck Mária

Mintha a mindennapi tettek mögött meghúzódó késztetések, érzetek, álomképek és vágyak szőtte sűrű szövet dalai, ritmusai, energiái szólalnának meg, kapnának hallható és látható teret, s válna ezáltal folytonos átalakulásuk, meg-megállásuk, összefonódásuk, vagy ellenkezésük egy belső utazássá.

A RITMUS a dalok és a tánc alapegysége, az idő folyásának mértéke és medre. Az idő a változás, a folytonos és megállíthatatlan átalakulás tere, mindannyiunk életútjának egyik meghatározója. Ahogy a zenét a hangok és csendek tagolják a ritmus szabályai szerint, úgy a mi időnk történésekkel, indulatokkal, sűrű érzelmekkel teli, máskor kiüresedő periódusok váltakozására fűződik fel. Különféle energiák találkozása révén új minőségek, új szavak, új dalok, új állítások, új mozdulatok keletkeznek, amelyek egybefonódva egymással tovább formálódnak, így válnak szerelemmé, hívássá, kívánsággá, álommá, indulattá, végül elmúlássá. Alámerülünk, utazunk, átalakulunk és időről időre megszűnhetünk annak lenni, aki voltunk, változhatunk, mégis magunk magarunk az időben.
Keck Mária flamenco táncművész, koreográfus és énekes, valamint Böröcz Petra flamenco táncművész közös produkciója egy meditatív hangulatokat a flamenco tánc szilaj energiájával váltogató kalandra hívja nézőit. A fúziós táncszínházi alkotás zenei anyagát Keck Mária magyar népdalokban, magyar cigány dalokban és spanyol dalokban gyökerező, rendkívül személyes jellegű átdolgozásai adják. A dalok légies, mégsem világos tónusú energiáit a flamenco tánc állandó lüktetése, a ritmusok zakatoló rendje, az alkotók improvizatív játékának ereje színezi.

Ajánlatunk


Hollywood az Álomgyár, a filmek otthona. A TRAUMLIVE „a mozi szimfóniája”, egy koncert, amelyet a filmek csodálatos zenéinek szentelünk. Egy kivételes hangulatú előadás a Győri Filharmonikus Zenekar tolmácsolásában és a filmzene-specialista karmester, Alex Johansson vezényletével. Olyan gálaest, amelyen a legszebb és legismertebb darabok különleges összeállításban hangzanak el, kiváló szórakozást nyújtva mindenki számára.

A mű hiteles irodalmi alapanyagokból, levelezésből táplálkozik, kifejezetten tanító jellegű alkotás, melynek kiemelkedő értéke számunkra az, hogy a szerző magyar, Sylvester Levay, és az ő Magyarországra adott külön engedélyével kerül bemutatásra.

Dumas-Szomor-Pozsgai: Monte Cristo grófja musical 2 részben A Békéscsabai Jókai Színház előadásában.

Ajánló


Marie Chouinard 1978-ban tűnt fel Montreálban első szóló koreográfiájával, 1990-ben megalapította saját társulatát, élt New Yorkban, Berlinben, Balin és Nepálban.…

.. És létrejött a Hungária. Számaikban Angyalföld csodálatos metamorfózison megy át: fényárban úszó utcáin kifényesített Chevyk hasítanak, a szél pálmafákat…

A kilencvenes évek elején a post-bopos jazz-színtérre négy kiváló zenész robbant be, akik mára mind hangszerük legmegbecsültebb megszólaltatói közé tartoznak.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!