Program


When The Music’s Over – Jim Morrison 80 - Nóvé/iamyank/Vangel re-imagine The Doors / HEY, JUNE!

When The Music’s Over – Jim Morrison 80 - Nóvé/iamyank/Vangel re-imagine The Doors / HEY, JUNE!

A három magyar zenész (Nóvé Soma, iamyank és Vangel Tibor) most először lép együtt színpadra. A pszichedelikus hatvanas évek és napjaink elektronikus hangzása találkozik a Müpa falai között.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 6. kedd, 20:00

When the music's over
Jim Morrison 80 - Imagine The Doors
HEY, JUNE!


A Jim Morrison vezette San Franciscó-i The Doors a 20. század egyik legikonikusabb és legnagyobb hatású zenekara. A blues-rock és pszichedelikus rock meghatározó kvartettje a bohém énekes-költővel már-már földöntúli hatással volt generációjára, és az utánuk érkezők életére. Most három jól ismert magyar zenész összeadta alkotói tehetségét, hogy a 21. század hangjára dolgozza át a máig eleven életművet. A When The Music's Over névre hallgató trióban Nóvé Soma, iamyank és Vangel Tibor tiszteleg a Doors és az idén 80 éve született Morrison előtt.

A rocktörténet egyik nagy alapzenekarának számító The Doors-t minden újabb generáció felfedezi magának, mert összetett, szokatlan hangszerelésű dalaikban, és az 1971-ben elhunyt Jim Morrison karakterében mindig marad megfejtenivaló réteg. Most három, meglehetősen eltérő közegekből ismert magyar alkotó talált egymásra abban, hogy ezzel az életművel dolguk akadt. Mindhármukban közös, hogy nem pusztán egyfélével szeretnek foglalkozni. A neopszichedelikus Middlemist Red frontembereként ismertté vált Nóvé Soma manapság a folkrockos MORDÁI zenekarral aktív, de több más projektből is ismerhetjük. A műfaji határokat feszegető iamyank az elektronikától a kortárszenén át az ambientes posztmetálig utaztatja közönségét különböző projektjeivel, Vangel Tibor pedig a Sexepillel a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik meghatározó alternatív rockzenekarának volt a dobosa, később a Volkova Sisters és a DB Armitage tagja lett. A három magyar zenész most először lép együtt színpadra. A pszichedelikus hatvanas évek és napjaink elektronikus hangzása találkozik a Müpa falai között.

ének - Nóvé Soma
elektronika, billentyűk - iamyank
dob - Vangel Tibor

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!