Program


Wagner: Siegfried / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Wagner: Siegfried / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

Jobb félni, mint megijedni, tartja a mondás. Nos, Siegfried, a germán mitológia és Wagner hőse elsősorban éppen arról híres, hogy nem ismeri a félelmet. Hatalmas erejű, fékezhetetlen vidámságú, zabolátlanul vad legény, az erdő fia és a vadállatok barátja, akivel nem tanácsos ujjat húzni.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. június 20. szombat, 16:00

Művészeti vezető és vezényel: Fischer Ádám

Szereplők:

Jürgen Sacher: Mime

Egils Silins: Vándor (Wotan)

Kálmán Péter: Alberich

Gál Erika: Erda

Iréne Theorin: Brünnhilde

Közreműködők:

a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)

Budapesti Stúdió Kórus (karigazgató: Strausz Kálmán)

Alkotók:

Dramaturg: Christian Martin Fuchs †, Dr. Christian Baier

Jelmez- és bábterv: Corinna Chrome

Fény: Vajda Máté

Koreográfus: Vida Gábor

Koreográfus-asszisztens: Asztalos Dóra

Játékmester: Polgár Etelka

Rendező: Hartmut Schörghofer

Jobb félni, mint megijedni, tartja a mondás. Nos, Siegfried, a germán mitológia és Wagner hőse elsősorban éppen arról híres, hogy nem ismeri a félelmet. Hatalmas erejű, fékezhetetlen vidámságú, zabolátlanul vad legény, az erdő fia és a vadállatok barátja, akivel nem tanácsos ujjat húzni. Nem sokan akadnak a mai világban, akik hasonlítanak rá. Egyvalamiben azonban szinte mindenki Siegfried: legtöbben nem tudjuk, kik vagyunk valójában, s utunk során csak lassan ébredünk rá, mi rejlik bennünk.

Szivárványos zenekari hangzás, titokzatos párbeszédek, találós kérdések. Ármányos törpe és diadalmas ifjú hős. Sárkányölés és a fenevad megízlelt vére nyomán megértett profetikus madárdal. Áthatolás a tűzön, a megtalált társ és a szerelemben megismert félelem. Ezek alkotják - seregnyi más mozzanattal együtt - a Siegfried mesei varázsát. De felsejlik benne a generációs konfliktus is: az utódok félrelökik az elődöket, az öreg Vándor a nyegle ifjonctól kapja a legdurvább kritikát. És benne rejlik a műben a figyelmeztetés: minden útelágazásnál, minden fa mögül az elkerülhetetlen Sors leselkedik ránk. Azt is meg kell kérdeznünk: Siegfried valóban a Wälsungok méltó utóda-e? Vagy ösztönössége hanyatlás, s ő maga csak a végzet öntudatlan eszköze? Wagner nagy alkotó: műve nem ad egyértelmű válaszokat. Jürgen Sacher személyében visszatér 2015 nagyszerű Miméje, Egils Silins Vándorát 2022-ben is hallhatjuk, ahogyan Iréne Theorin Brünnhildéjét - az állandóságot képviseli a Budapesti Wagner-napok egyik szilárd pontja: Kálmán Péter remek Alberichje.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

zenés játék két részben

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!