Program


Wagner nyitány/Sosztakovics:I.hegedűverseny/R.Strauss:Hősi élet    ( Krilov & Concerto Budapest )

Wagner nyitány/Sosztakovics:I.hegedűverseny/R.Strauss:Hősi élet ( Krilov & Concerto Budapest )

A 19. századi német zene két emblematikus kompozíciója, s közöttük egy korán elkészült születésnapi ajándék Dmitrij Sosztakovics életművéből: ezt a programot ígéri számunkra a Kossuth-díjas Keller András vezényletével felhangzó koncert, amelynek hegedűs szólistája a Budapesten mindig lelkesen ünnepelt orosz hegedűművész, Szergej Krilov lesz.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 9. szombat, 19:30

Wagner: A nürnbergi mesterdalnokok – nyitány
Sosztakovics: I. (a-moll) hegedűverseny, op. 77
-szünet-
R. Strauss: Hősi élet, op. 40

Szergej Krilov hegedű
Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

A 19. századi német zene két emblematikus kompozíciója, s közöttük egy korán elkészült születésnapi ajándék Dmitrij Sosztakovics életművéből: ezt a programot ígéri számunkra a Kossuth-díjas Keller András vezényletével felhangzó koncert, amelynek hegedűs szólistája a Budapesten mindig lelkesen ünnepelt orosz hegedűművész, Szergej Krilov lesz. A nyitányával megidézendő Wagner-opera, A nürnbergi mesterdalnokok és Richard Strauss szimfonikus költeménye, az 1898-as Hősi élet között egyébiránt korántsem csupán a nemzetiség és a század azonossága teremthet kapcsolatot, elvégre mindkét mű előzékenyen, sőt minden kertelés nélkül felkínálja az önportré gyanánt való értelmezés lehetőségét, s ráadásul mindkét mű gúnyos elégtételt vesz a zeneszerző ellenfelein, vagyis egyértelműbben fogalmazva: a kritikusokon. A Krilov szólójával felhangzó a-moll hegedűversenyt Sosztakovics muzsikusbarátjának, a csodálatos hegedűsnek, David Ojsztrahnak szánta, aki így nyilatkozott róla: „Ez a mű kivételesen érdekes és vonzó feladat elé állítja a szólistát.”

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!