Program


Wagner: A bolygó hollandi / MET - FSZ
2

Wagner: A bolygó hollandi / MET - FSZ

Énekesek és operabarátok álma, hogy eljussanak New Yorkba, a legendás Metropolitan Operába. Az énekesek továbbra is nehéz helyzetben vannak, hiszen csak a legjobbak léphetnek ott fel. A közönség vágya azonban ma már könnyen teljesülhet: elég csupán a Müpáig utaznia, hogy a Metropolitan Opera Live in HD közvetítései segítségével, tizenkettedik éve élvezhesse a nagyszerű előadásokat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 14. szombat, 17:55

Wagner: A bolygó hollandi

A Met új produkciója

A vérbeli színész-énekes világsztár, Bryn Terfel 2012 után tér vissza a New York-i Metropolitan színpadára, az óceánokon örök bolyongásra ítélt hajó elátkozott kapitányaként. A Metben huszonöt éve rendszeresen fellépő walesi bariton nevével fémjelzett produkciót a nem kevésbé híres orosz dirigens, a szentpétervári Mariinszkij Színház zeneigazgatója, Valerij Gergijev vezényli, a rendező pedig a Vörös hegedű című, Oscar-díjas filmet is jegyző François Girard, aki 2013-as látomásos Parsifaljával mércét állított fel a Metropolitan Wagner-rendezéseihez. Koncepciójában valóság és fikció találkozik, hiszen teljes hitelességre törekedve a norvég partoknál tanulmányozta azt a környezetet, ahol naplója szerint Wagner is átélte az opera ihlető szikráját jelentő, félelmetes tengeri vihart. John Macfarlane díszletei nagyban hozzájárulnak a produkció sodró lendületéhez, így a Met színpada már-már olajfestményt idéző tablóvá lényegül át, a transzcendens elemeknek is fontos szerepet juttatva, azokat költőien ábrázolva.
A rendkívüli tehetségű német szoprán, a Metben ezzel a szereppel debütáló Anja Kampe alakítja az eszményi nőt, Sentát, akinek önfeláldozó szerelme váltja meg szenvedéseitől a Hollandit. Apja, Daland szerepében a Bayreuthban is ezt a figurát játszó, kiváló német Wagner-basszus, Franz-Josef Selig lép színpadra, a kikosarazott kérő, Erik pedig a Mariinszkij Színház vezető tenorja, Szergej Szkorohodov lesz.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.


Vezényel: Valerij Gergijev

Szereplők:
Senta: Anja Kampe
Mary: Mihoko Fujimura
Erik: Szergej Szkorohodov
Kormányos: David Portillo
Hollandi: Sir Bryn Terfel
Daland: Franz-Josef Selig

Közreműködik: A Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Díszlet: John Macfarlane
Jelmez: Moritz Junge
Fény: David Finn
Vetítés: Peter Flaherty
Koreográfus: Carolyn Choa
Dramaturg: Serge Lamothe
Rendező: François Girard

Ajánlatunk


Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész például ellenezte. A kérdés, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába, ma is heves vitákat vált ki.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!