Program


W. Shakespeare: Hamlet

W. Shakespeare: Hamlet

„Lenni vagy nem lenni?” – mindannyiunk kérdése ez.
A dán királyfi tükröt tart elénk: benne kiszolgáltatottságunkra, gyarlóságainkra, léhaságainkra és árulásainkra ismerhetünk. Van-e kiút önimádó valóságunk elveszejtő labirintusából?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 29. szombat, 20:30

William Shakespeare: Hamlet
A Gyulai Várszínház és a nagyváradi Szigligeti Színház közös bemutatója

„Lenni vagy nem lenni?” – mindannyiunk kérdése ez. A színészek, alkotók és szándékunk szerint a nézők közös dilemmája. Shakespeare híres monológja mindannyiunkban visszhangzik, mert Hamlet mindenki számára megkerülhetetlen erkölcsi és szellemi gyújtópont. A dán királyfi tükröt tart elénk: benne kiszolgáltatottságunkra, gyarlóságainkra, léhaságainkra és árulásainkra ismerhetünk. Van-e kiút önimádó valóságunk elveszejtő labirintusából?

A Szigligeti Színház alapításának 120. évfordulóján a világ drámairodalmának egyik legtitokzatosabb és legismertebb művét Telihay Péter viszi színre, a nagyváradi teátrum, valamint a Gyulai Várszínház koprodukciójában.

Szereplők:
Sebestyén Hunor, Dimény Levente, Tóth Tünde, Trabalka Cecília,
Kardos M. Róbert, Szabó Eduárd, Hunyadi István, Kocsis Gyula,
Szotyori József, Gajai Ágnes, Kiss Tamás, Tőtős Ádám

Zenész: Dombi Dávid
Díszlettervező: Horváth Jenny
Jelmeztervező: Florina Bellinda Vasilatos
Rendező: Telihay Péter

Ajánlatunk


Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

vígjáték két részben

Ajánló


Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!