Program


Visky András-est / Literárium – Kortárs írók a Müpában

Visky András-est / Literárium – Kortárs írók a Müpában

A tavalyi év egyik legnagyobb szépirodalmi szenzációja kétségkívül a Kolozsváron élő Visky András nevéhez fűződik: Kitelepítés című remekműve egy osztrák-magyar család, az 1956-os forradalom után huszonkét év börtönre ítélt református lelkész édesapa és a hét gyerekével a Duna-deltába száműzött édesanya megrendítő történetét meséli el.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 11. hétfő, 20:00

Visky András-est
LITERÁRIUM
Kortárs írók a Müpában

Az olvasó a legkisebb gyerek nézőpontjából ismeri meg a szovjet mintára létrehozott romániai munkatábor hétköznapjait, a soknemzetiségű rabok történeteit. Az elbeszélés keretét a véletlenül náluk hagyott családi Bibliából a gyermekei életéért küzdő fiatal osztrák nő által naponta felolvasott történetek adják. „Visky András könyve megrendítő és felemelő történet egy családról, amely kiszolgáltatottságában, megalázottságában is a szeretetből és a bizalomból merít megtartó erőt újra meg újra” - ajánlja a könyvet az azt megjelentető Jelenkor Kiadó. A Kitelepítés című regényével az 1957-ben született költő, író, dramaturg nem csupán saját szépen formálódó életművének eddigi csúcsát, hanem a kortárs magyar irodalom időtálló, maradandó művét alkotta meg, melynek hatása alól az olvasás végeztével sem szabadulhatunk. Minden bizonnyal hasonlóan erős élmény lesz a közönség számára a szerzővel való személyes találkozás, melyen vélhetően megelevenednek olyan történetek is, melyek a könyvbe nem kerültek bele. Aki már olvasta a könyvet, azért jöjjön el az estre, aki még nem, azért: minden valószínűség szerint feledhetetlen élménynek lesz részese.

Közreműködők:
színművész - Hegedűs D. Géza
zongora - Darvas Kristóf
műsorvezető - Jánossy Lajos

Alkotó:
rendező: Balog József

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

bohózat két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!