Program


Virtuózok Jubileumi Ünnepi Hangverseny
3

Virtuózok Jubileumi Ünnepi Hangverseny

A Virtuózok a világ első klasszikus zenei tehetségkutató műsora, fennállásának öt éve alatt Magyarországon mozgalommá nőtt. A Virtuózok ünnepi, évfordulós koncertje a brand felfedezettjeit, művészi eredményeit kívánja bemutatni. A klasszikus zene folyamatos emlékezés és folyamatos újjászületés: ezt a csodát közvetíti az ünnepi hangverseny.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 30. hétfő, 19:30

Virtuózok Jubileumi Ünnepi Hangverseny

Műsor:

Első rész

Dohnányi Ernő: Ünnepi nyitány Op. 31 - zenekar
Ludwig van Beethoven C-dúr zongoraverseny III.  Boros Misi - zenekar 
Wolfgang Amadeus Mozart: A-dúr klarinétverseny II. tétel Lugosi Dániel Ali - zenekar
Fritz Kreisler: Kínai tamburin – Abouzahra Amira - zenekar
Edward Elgar: Salut d’amour (Szerelmi üdvözlet) -  Virtuózok kamarazenekar
Camille Saent-Saëns-Jasha Heifetz: A hattyú - Virtuózok kamarazenekar
Lehár Ferenc: Ária a Giuditta c. operettből (Freunde, das Leben is lebenswert) – Ninh Duc Hoang Long - zenekar
Johann Strauss: Denevér – Rosalinde csárdása  – Miklósa Erika – zenekar
Kálmán Imre: Csárdáskirálynő – Táncolnék a boldogságtól  – Miklósa Erika, Ninh Duc Hoang Long – zenekar


Második rész

Manuel De Falla: Spanyol tánc – Teo Gertler - zenekar  
Derek Bourgeois: Concerto I. t.  – Beke Márk  - zenekar
Piazzolla: Libertango -  Flautica fuvolaegyüttes
Szüts Apor: Groteszk tangó – Balázs-Piri Soma - zenekar
Miklósa Erika – kedvenc dalai: Via con me (Paolo Conte), Carlos Gardel: Por una Cabeza; L’hymne de l’amour (Edith Piaf) – Sárközi Lajos és zenekara
Compagnie Kahlua: Ceci n'est pas une balle (Ez nem labda) – TanBorEn trió
Leonard Bernstein: Mambo – zenekar
Karai József: Estéli nótázás, Malcolm Dalglish: Reel a' Bouche, Christine Jordanoff: Appalachian suite II, Karai József: Ugrótánc: A nyíregyházi Cantemus Gyermekkórus műsora
J. S. Bach: 147. Kantáta – Wohl mir, dass ich Jesum habe (a kantáta I. részének záró tétele) –  nyíregyházi Cantemus Gyermekkórus, Zenekar, Szólisták 


2019. december 30-ai jubileumi programban az elmúlt 5 év régi kedvencei és újonnan felfedezett tehetségei eddig különleges ünnepi koncerten idézik fel a műsor sikertörténetét. Az est sztárvendége, a tehetségkutató megszületésétől kezdve a Virtuózokkal tartó népszerű zsűritag, Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas gyönyörű operaénekesnő, Miklósa Erika.

A koloratúrszoprán meghódította a világ összes jelentősebb színpadát, a New York-i Metropolitantól kezdve a milánói La Scalán át a Magyar Állami Operaházig. Saját sikerei mellett mindig is szívén viselte a tehetséggondozást. A Virtuózokkal töltött öt év is bebizonyította számára, hogy az embereknek milyen fontos a valódi teljesítmény, amely a tehetségből fakad, és amely mögött idő, akarat és rengeteg munka van.

A Szüts Apor művészeti vezetésével 2019 februárjában megalakult Virtuózok Kamaraegyüttes a műsor lelkét képezi. Az együttes saját produkcióival és a művészeket kísérve mutatja be tehetségét a közönségnek, egyedi játékával a klasszikus zene megújulását hirdeti.

A régi kedvencek közül az estén színpadra lép többek között a zongorajátékával mindenkit lenyűgöző Boros Misi és Balázs-Piri Soma, Gertler Teo, sokak hegedűs kedvence, a Benkó-díjas virtuóz klarinétművész Lugosi Dániel Ali és a vietnámi származású fiatal operaénekes Ninh Đức Hoàng Long.

A közönség ezen az ünnepi alkalmon hallhatja először együtt az ötödik évad, a Kamara Virtuózok 3 döntős együttesét,a Flauticát, a nyertes TanBorEn Triót, valamint Sárközi Lajost és zenekarát .

A jubileumi hangverseny meglepetésekben bővelkedik, a nagy szeretettnek örvendő virtuózitást az együtt zenélés öröme hatja át. A Zene Mindenkié!

Ajánlatunk


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!