Program


VARGA HELENA BAND

VARGA HELENA BAND

A világzene műfajában alkotó zenekar 2022-ben alakult. A Varga Helena és zenekara formációban olyan hiteles, magasan kvalifikált előadókat láthat a közönség, akik egy friss, saját hangzást létrehozva jelenítik meg a roma kultúra eddig kevésbé ismert motívumait.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 28. szerda, 20:00

Varga Helena vezetésével a zenekar egy újszerű, összművészeti koncepciót képvisel: a közönség egy hangzásában egyedülálló zenei fúzióval ismerkedhet meg, többek között a cigány-magyar kettős identitással, a roma folklór archaikus dallamaival, a Romani Design által képviselt kulturális misszióval, Helena saját, cigány és magyar nyelven íródott, autentikus és kortárs dalain keresztül.

A zenekar tagjai által hozott kultúrák (muzsikus cigányzene, jazz, folklór, világzene) egybeolvadása egy eddig nem hallott hangzást alkotott. Hamarosan megjelenik első nagylemezük, melyen helyet kaptak főként saját szerzemények, feldolgozások, kortárs költemények és a roma közösség körében népszerű, különleges gospelek is.

BABINDÁK ISTVÁN: klarinétművész, zenészcsalád sarja, a bécsi konzervatóriumban is tanult. Hét éve zenél a Valami Swing formációban. Nemrég jelent meg első lemezük a zenekarral. Rendszeresen turnéznak, koncerteznek szerte az országban.

ORBÁN GYÖRGY: nagybőgős, a Bolla Gábor Quartet, a Coltrane Legacy alapítója. Nemzetközi és hazai zenei fesztiválok rendszeres fellépője. Játszott többek között Jimmy Wormworth, Ronnie Cuber, Tim Ries és Tony Lakatos mellett. A hazai jazzélet egyik legkeresettebb bőgőse.

BIGULI LAKATOS ATTILA: gitárművész, a népszerű rapper, G.W.M. zenekarának oszlopos tagja. Rengeteg stílusban alkot, a zenekar folyamatos koncertjei mellett.

ORSÓS SÁNDOR ERIK: fiatal, rendkívül tehetséges dobos. Felsőfokú tanulmányai mellett rendszeresen fellép különböző zenei formációkban, többek között a Várkonyi Csibészek együttessel is együtt dolgozik.

SZÉNÁSI SZILVIA: Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány vezetője, EU Kulturális Örökség-díjas, Europa Nostra 2020-díjas szakember. Muzsikus cigány családból származik, konzervatóriumban végzett gordonka szakon. Csellistaként különleges színfoltját adja a zenekar hangzásának.

Ajánlatunk


Donna Sheridan, a független, céltudatos asszony nem mindennapi környezetet választott otthonául, itt született húsz évvel ezelőtt Sophie is, a lánya. Sophie, aki édesanyja szemléletétől eltérően mindig is szenvedélyes szerelemről, hatalmas fehér esküvőről álmodott, elvágyik a csodálatos mediterrán szigetről...

2024-ben ötven éve lesz annak, hogy az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek megalakult és a rockzene szolgálatába állt. A Pataky Attila vezette legendás együttes e jeles alkalomból egy felejthetetlen és óriási bulira hív mindenkit 2024. március 9-én, a Papp László Budapest Sportarénába.

Ludwig van Beethoven: Szonáta fuvolakvintettre, Op. 23 (Guy Braunstein átirata)  

Ajánló


Seregi László / Aram Iljics Hacsaturján SPARTACUS Balett három felvonásban

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!