Program


V4 ZONGORAFESZTIVÁL NYITÓHANGVERSENYE

V4 ZONGORAFESZTIVÁL NYITÓHANGVERSENYE

Nagy örömmel szeretnénk bemutatni Önöknek az első V4 Nemzetközi Zongorafesztivált, amely Sárospatakon kerül megrendezésre 2018. augusztus 24–30. között.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 24. péntek, 19:00

A visegrádi négyek egyetlen zongorafesztiváljaként 16 koncerttel, négy helyszínen ünnepeljük majd ezt a csodálatos hangszert a hazai és nemzetközi zenei élet legkiemelkedőbb művészeivel!

Debussy halálának 100. évfordulóján a zeneszerző művei meghatározóak lesznek a fesztiválon. Lengyelország függetlenségének 100. évfordulója nagyszerű alkalmat ad arra, hogy megemlékezzünk Paderewskire, mivel a zeneszerzőnek esszenciális szerepe volt az ország autonómiájának elérésében.

A fesztivál augusztus 24-i, nagyszabású nyitókoncertjét követően, az esti koncerteken olyan világhírű zongoraművészek szólóestjeit élvezheti a közönség, mint Nelson Goerner, Kevin Kenner vagy Dang Thai Son.
Rising Stars sorozatunkban négy ígéretes fiatal zongoraművész kap lehetőséget bemutatkozásra a visegrádi négyeket képviselve.

Szeretettel várjuk Önöket erre a hét gyönyörű napra, amely, ígérjük, hatalmas élvezetet nyújt majd!

Nyitókoncert

Chopin e-moll zongoraversenyét nem véletlenül tartják a zongoristák oly nagy becsben, hiszen a szólóhangszer elsődlegessége megkérdőjelezhetetlen. Ez leginkább a lírai lassú tételben érhető tetten, ahol a zenekar szinte
végig csak kíséri a szólistát. A zárótétel jellegzetesen lengyel táncritmusa és virtuozitása már az érett Chopin hangja – annak ellenére, hogy a 1830-as varsói ősbemutató idején még csak húszesztendős volt. A mű az utolsó lengyelországi koncertek egyikén hangzott el, egyfajta búcsúként – mintha Chopin sejtette volt, hogy
soha nem tér vissza szeretett hazájába.

Beethoven 1811–12-ben, a csehországi Teplice fürdővárosban írta hetedik, A-dúr szimfóniáját, amelynek bemutatóját ő maga vezényelte 1813- ban Bécsben. A mű akkora sikert aratott, hogy a második, Allegretto tételt meg kellett ismételni, és diadalútja azóta is töretlen – Beethoven maga is egyik legjobb művének tartotta.

A Concerto Budapest Magyarország egyik vezető nagyzenekara, történelmi múlttal és a fiatal zenészek dinamizmusával. Az elmúlt években számos nemzetközi fesztiválra, Európa, Amerika és a Távol-Kelet rangos kon-
certtermeibe is meghívást kapott. Karmestere és művészeti vezetője 2007 óta Keller András, aki szólistaként, koncertmesterként és kamarazenészként is világszerte elismert muzsikus.

A Liszt-díjas, Bartók – Pásztory-díjas művész 2016 januárja óta a világ egyik legjelentősebb intézményének, a Guildhall School of Music and Dramának a professzora.

Az est szólistája Gyöngyösi Ivett, a számos nemzetközi zongoraversenyt megnyerő fiatal zongoraművésznő, aki a Concerto Budapest Zenekarral és Keller Andrással 2017. májusában nagy közönségsikerrel játszotta el Chopin két koncertjét Budapesten, a Zeneakadémián. E nagy siker hatására döntöttek úgy, hogy a V4 Nemzetközi Zongorafesztivál nyitóhangversenyén is az e-moll koncert kerüljön előadásra.

Műsor:

Chopin: e-moll zongoraverseny, op. 11
Beethoven: VII. szimfónia, op. 92
Gyöngyösi Ivett – zongora
Concerto Budapest, vezényel: Keller András

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!