Program


Túlélők - Variációk az ébredésre
5

Túlélők - Variációk az ébredésre

Össze vagyunk zárva egy képzelt vagy valós térben.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 10. szombat, 19:00

 

Össze vagyunk zárva egy képzelt vagy valós térben. Minden, ami velünk történik, megtörténik másokkal is. Még akkor is, ha nem tudunk róla. Akkor is, ha tagadni próbáljuk. A világ eseményei bennünk türköződnek. Minden válság és háború, minden szépség és öröm, minden kétség és bizonyosság. De elbírjuk-e mindezek terhét? Hol találjuk éberségünk határait? És ha belefáradunk, honnan gyűjtünk új energiát?

Hová menekülhetünk egymás elől, és hová menekülhetünk önmagunk elől?

A Kettőspont Színház & spirituális ügynökség új bemutatójában empátia és apátia, a szellemi és az anyagi valóság, a tragikus és a nevetséges lép harcba egymással, hogy egyesülve - ha lehet - magasabb szintre érkezzenek. Bennünk, bennetek, őbennük.

 

Szereplők:

Pálya Pompónia

Tóth András

Nagyváradi Erzsébet

Hegedűs Miklós

Bodor Géza

Mátrai Virág

Pinthér Anna

Lakatos Dániel

 

Jelmez: Kisgyörgy Orsi

Színpadmester: Debreczeni Imre

Technika: Tóth Károly

Rendezőasszisztens: Haselbach Ivett

Írta és rendezte: Formanek Csaba

 

Készült a szerző Túlélők és tanítványok című, Örkény István drámaírói ösztöndíj keretében írott színdarabja nyomán.

 

Támogatók: EMMI, NKA, Ferencváros Önkormányzata

 

Ajánlatunk


A teremtő szellemű Philippe Herreweghe saját alapítású, világhírű műhelyeivel: a Collegium Vocale Gent kórusával és az Orchestre des Champs-Elysées zenekarával lép a Müpa színpadára. Mint közismert, repertoárja nem korlátozódik a szigorúan vett régizenére: Monteverditől Stravinskyig, Gesualdótól Dvořákig mindent vezényel, ami felkelti érdeklődését.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!