Program


Történelmi táncklub
2

Történelmi táncklub

Válogatás a 17-19. századi báltermek népszerű társastáncaiból a Mare Temporis táncosaival. A klubban a Jane Austen könyveinek filmes feldolgozásaiból ismert, változatos térformákkal járt angol kontratáncok mellett terítékre kerül a 19. század elején népszerűvé váló waltz, polka és a quadrille is, azaz a négy pár által táncolt francia négyes.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 24. péntek, 19:00

A rendezvény a hatályos járványügyi szabályozásoknak megfelelően látogatható.

Csatlakozni bármikor lehet, sem előzetes tánctudás, sem pár nem szükséges, csak egy lapos sarkú, vékony talpú cipő és lelkesedés!

A Mare Temporis táncosai közel 20 éve foglalkoznak történelmi táncokkal. A régmúlt korok emberei számára oly természetes mozdulatok segítségével idézik fel a reneszánsz kort, a kora barokk időszakát, vagy épp a reformkor hangulatát. A táncok feldolgozásánál az eredeti táncleírásokra, a 15-19. század ismert táncmestereinek könyveire támaszkodnak.

 

Ajánlatunk


Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az egyik legkeresettebb hangszerén - Joni Mitchelltől Bob Dylanig a legnagyobbakkal játszott.

JOHANNES BRAHMS: Változatok egy Haydn-témára, op. 56 RICHARD STRAUSS: d-moll burleszk zongorára és zenekarra *** HECTOR BERLIOZ: Rómeó és Júlia, op. 17 – zenekari részletek (Szerelmi jelenet, Mab királynő-scherzo, A magányos Rómeó, Báli jelenet)

Amikor 1868-ban meghalt Rossini, Verdi arra buzdította zeneszerző honfitársait, alkossanak közösen requiemet a Mester emlékére úgy, hogy minden komponista egy-egy tétel megírását vállalja magára.

Ajánló


WOLFGANG AMADEUS MOZART: G-dúr szimfónia, K. 318 JOHANN NEPOMUK HUMMEL: a-moll zongoraverseny, op. 85 *** JOSEPH HAYDN: 39. (g-moll) szimfónia,…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!