Program


Terence Blanchard: Fire Shut Up In My Bones / MET - FSZ

Terence Blanchard: Fire Shut Up In My Bones / MET - FSZ

A zeneigazgató, Yannick Nézet-Séguin vezényletével megszólaló alkotás a New York Times neves újságírója, Charles M. Blow memoárján alapul, az előadás két rendezője pedig James Robinson és Camille A. Brown lesz: kettejük tehetségét a 2019-20-as évad csúcspontját jelentő Porgy és Bessből is ismerhetjük már.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 23. szombat, 18:55

Terence Blanchard: Fire Shut Up In My Bones
A Met új produkciója

Vezényel: Yannick Nézet-Séguin

Szereplők:
Sors/Magányosság/Greta: Angel Blue
Billie: Latonia Moore
Charles: Will Liverman

Közreműködik:
a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Alkotók:
koreográfus: Camille A. Brown
díszlet: Allen Moyer
jelmez: Paul Tazewell
fény: Christopher Akerlind
vetítés: Greg Emetaz
rendező: James Robinson, Camille A. Brown

Történelmi jelentőségű - ez a megjelölés már előre megilleti a produkciót, hisz a Grammy-díjas jazzmuzsikus, Terence Blanchard műve lesz az első afroamerikai komponista által szerzett opera a Met színpadán. A zeneigazgató, Yannick Nézet-Séguin vezényletével megszólaló alkotás a New York Times neves újságírója, Charles M. Blow memoárján alapul, az előadás két rendezője pedig James Robinson és Camille A. Brown lesz: kettejük tehetségét a 2019-20-as évad csúcspontját jelentő Porgy és Bessből is ismerhetjük már.

Kezdetben volt egy önéletrajzi visszaemlékezés tele érzékeny, nehéz és fájdalmas témákkal, hiszen a politikai publicistaként elismert Blow gyermekkorának és felnőtté válásának történetében a szegénység, a diszkrimináció, de a szexuális abúzus és a fekete férfi-identitás problémaköre is jócskán szerephez jutott. Ez a 2014-es memoár ihlette meg azután a jazztrombitásként és zeneszerzőként egyaránt méltán ünnepelt Terence Blanchard, valamint ugyancsak afroamerikai librettistája, a filmrendezőnő Kasi Lemmons fantáziáját: közös operájuk világpremierjére 2019-ben St. Louis-ban került sor. Az ősbemutatón merészségéért, de éppígy erőteljes és hatásos fogalmazásmódjáért is lelkesen üdvözölt mű most villámsebesen érkezik el a Metbe, ahol az intézmény majd' 140 éves története során eddig még sosem volt példa „fekete” zeneszerzőjű opera bemutatására. A főszerep az Akhnaten című Glass-opera világközvetítéséből már ismerős, nagy tehetségű fiatal baritoné, Will Livermané lesz, s oldalán ott találjuk majd a már említett - és Grammy-díjjal is elismert - Porgy és Bess-produkció két csodáját, Angel Blue-t és Latonia Moore-t is.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Ajánló


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!