Program


Tematikus séta Ferencz Marcel Ybl-díjas építész vezetésével

Tematikus séta Ferencz Marcel Ybl-díjas építész vezetésével

Sétánkon a 19. század építészeti műhelytitkairól, építészeti térkapcsolatok és a történelmi társadalmi kapcsolatok rendszeréről lesz szó Budapest születésének korából és helyszínéről Ferencz Marcel tolmácsolásában. Ferencz Marcel: Ybl Díjas építész a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. 2016-ban nemzetközi tervpályázaton irodájával I. díjat nyert új Magyar Néprajzi Múzeum, valamint a 2017-ben I.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 16. szerda, 17:30

Tartson velünk egy tematikus séta keretein belül a Pesti Vigadó épületében, Ferencz Marcel Ybl Miklósés Pro Architectura-díjas építész vezetésével, Budapest születésének évfordulója alkalmából!

A Pesti Vigadó bejárása során feltáruló terek betekintést nyújtanak a 19. századi építészeti gondolkodásba. A sétán az akkori kor építészeti műhelytitkairól, építészeti térkapcsolatok és a történelmi társadalmi kapcsolatok rendszeréről lesz szó Budapest születésének korából és helyszínéről Ferencz Marcel tolmácsolásában.

Ferencz Marcel DLA. 1970-ben született Miskolcon. A BME Építészmérnöki Karán 1997-ben Diploma-díjjal diplomázott. 1993 és 1994 között az Egyesült Államok béli Nashvillben gyakornokoskodott az EARLSWENNSON Associate Architecture Company építészeti munkatársaként.1999 és 2004 között a BME Rajzi Tanszéken a szabadkézi rajz oktatásában vett részt. A rajzolásról írta meg DLA értekezését, Mesterlevelét és DLA fokozatát 2007-ben a BMÉn kapta meg. 2012-ben habilitált építőművészet tudományágban a PTE PMMIK Breuer Marcell doktori iskolában.

  • 1993-tól az édesapja Prof. Ferencz István által alapított NAPUR építésziroda tagja. Épületeivel számtalan hazai és nemzetközi kiállításon és konferencián szerepelt. Az általa tervezett „Hun fürdő” épületéért 2009-ben Pro Architectura díjjal jutalmazták.
  • 2004 és 2013 között a Debreceni Egyetem Műszaki Kara Építészmérnöki Tanszékén főiskola tanár, 2007 és 2010 között annak tanszékvezetője volt.
  • 2009-ben elnyerte a hazánkat képviselő Nemzetközi Velencei Építészeti Kiállításon való szereplést. Így 2010-ben a 12. Nemzetközi Építészeti Kiállítás – La Biennale de Venezia – Magyar Pavilonjában rendezett kiállítás vezető építésze és társkurátora. A Kiállításról társszerzőségében készült BORDERLINE ARCHITECTURE könyvében közölt írásaiért megkapta a Debreceni Egyetem 2011 évi publikációs Díját.
  • 2013-ban munkásságáért Ybl Díjat kapott. 2014-től a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. 2015-től a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi karán egyetemi tanár.
  • A Duna Aréna szerző építésze, amelyért 2017-ben megkapta a FINA ezüstfokozatú emlékérmét és a Tierney Clark díjat.
  • 2016-ban nemzetközi tervpályázaton irodájával I. díjat nyert új Magyar Néprajzi Múzeum, valamint a 2017-ben I. díjat nyert Budapesti Atlétikai Stadion vezető tervezője.
  • 2018-ban az általa tervezett új Magyar Néprajzi Múzeum elnyerte az International Property Awards „World’s Best Architecture” díját.

A séta időtartama 60 perc

 

Ajánlatunk


Diótörő - Klasszikus mese-show, újragondolva A történet kezdetén megismerhetjük Masát, Mását és Lujzát, a három testvért, akik a szeretet ünnepén kiosonnak a nevelőintézetből és az utcán az embereket nézik, ahogy készülődnek karácsony ünnepére.

A korábbi nagy sikerre való tekintettel a Mamma Mia! ismét az ország legnagyobb sportcsarnokaiban!

A Vági Bence művészeti vezető által megálmodott alkotás klasszikus meséket megidéző története szerint Kristály-világ úrnője elvesztette hitét az emberi érzelmekben, ezért befagyasztja a világot, és csillogó, ám jeges falak közé zárkózik. A közönség és a fellépő művészek együtt keresik a szeretet melegségét, a fény reményét ebben a lenyűgöző illúziókkal és mutatványokkal teli térben.

Ajánló


Azahriah a Sziget Nagyszínpada és a Budapest Park után, 2023. március 10-én beveszi a Papp László Budapest Sportarénát is!

Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!