Program


TÁNCDALFESZTIVÁL

TÁNCDALFESZTIVÁL

TÁNCDALFESZTIVÁL
A műsort kíséri: Molnár György, Lyra-díjas harmonikaművész és Koncertzenekara
Fellépő művészek: Zalatnay Sarolta, Soltész Rezső, Poór Péter

 több

Molnár György első hangszeres leckéit Nagyapjának köszönheti, majd kiváló tanárai: Herrer Pál és Tabányi Mihály segítették zenei fejlődését.

„A harmadik születésnapomra kaptam meg első hangszerem, ezzel kezdődött minden, azóta az életem része a zene és a művészet.”

Több versenygyőzelem után az 1999-es év szólistája, 2000-ben pedig az Országos Harmonikaverseny kategória győztese lett. Eddigi pályafutásának csúcspontja volt, mikor egy szakmai bizottság döntése alapján 2002-ben átvehette a nemzetközi Lyra díjat a Budapesti Kongresszusi Központban.

A Harmonika Virtuózai Koncertsorozat 2000-ben indult hódító útjára, melynek megalkotója maga a zenekar vezetője és szólistája Molnár György volt. Célja a hangszer méltó helyre emelése a hazai zenei életben. Ennek megvalósításában négyfős zenekara segíti, melybe a szakma legkiválóbb zenészei tartoznak.

A koncertzenekar első tematikus nagykoncertje volt a 2016-ban indított Táncdalfesztivál, mely most idén 55 éves születésnapját ünnepli. Ezen koncerten olyan sztárvendégek állnak színpadra, akik mind ott voltak az 1966-os kezdeteknél. A Táncdalfesztivál 55’ Koncertgála annyira sikeres és népszerű előadása lett a Koncertzenekarnak, olyan nézőszámot generált a színháztermi és a nyári szabadtéri koncertek alkalmával is, hogy ezt a sikerszériát nem szakítjuk meg, így 2021-ben is folytatjuk!!!

„A koncerteken nincsenek korosztályok, minden látogató élvezi műsorunkat. Célom igazi zenei értékek közvetítése úgy, hogy közben a közönség remekül szórakozzon”

A koncertsorozat megalakulása óta a zenekar szinte valamennyi jelentős magyarországi városban fellépett, mindenütt teltházak fogadták.

 „Szeretettel várom azokat, akik már ismernek és láttak színpadon, vagy akik kíváncsiak előadásunkra, és a harmonikát is kedvelik. Ígérem, mindent elkövetek, hogy egy felejthetetlen estét tölthessünk együtt.”

Ajánló


Stephen Sachs amerikai szerző vígjátékát hihetetlen sikerrel játsszák a világon mindenütt, és most magyarul is látható ez a végtelenül szórakoztató,…

A klasszikus karácsonyi történet kicsit másképp, a tánciskola diákjainak előadásában. Csajkovszkij újrahangszerelve, új értelmezés és szereplők, azon sem érdemes meglepődni,…

PRESSER GÁBOR-SZTEVANOVITY DUSÁN: A PADLÁS Félig mese-félig musical