Program


Taldans (TUR): Dolap

Taldans (TUR): Dolap

A Dolap (mely egyszerre jelent törökül szekrényt és trükköt) kiindulópontja nagyon egyszerű: egy hűtő egyik helyről a másikra szállítása/pakolása; tágabb értelemben viszont az előadás a test és az építészet kapcsolatát, az emberi test és a gép találkozását vizsgálja.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 22. péntek, 20:00

Taldans (TUR)
Dolap (40 perc)

Egy mérnök és egy építész találkozik egy régi hűtőszekrénnyel a színpadon: garantált az izgalmas játékosság és a groteszk humor. Mustafa Kaplan és Filiz Sizanli nem eszközként, hanem teljes értékű partnerként tekint a már használaton kívüli “tárgyra”, ami önálló karakterként létezik a 6x6 méteres térben. Nem csoda, hogy az előadás már 2000 (!) óta rendszeresen feltűnik a legfontosabb a nemzetközi játszóhelyeken, a Dolap közel 20 év után sem poros és unalmas.

A Dolap (mely egyszerre jelent törökül szekrényt és trükköt) kiindulópontja nagyon egyszerű: egy hűtő egyik helyről a másikra szállítása/pakolása; tágabb értelemben viszont az előadás a test és az építészet kapcsolatát, az emberi test és a gép találkozását vizsgálja. A hol táncosként, hol inkább valamilyen edzőtermi gépként szereplő hűtő egyszerre ellensége és cinkostársa is a két táncosnak, sőt, egyre aktívabb és meghatározóbb szereplője az produkciónak, így lesz a duóból trió a nézők szeme láttára.

Az alkotó-előadók úgy tekintenek az előadásra, mint egy próbalehetőségre, miközben minden próba egy lehetséges előadás is. A fejlődés és változás lehetősége folyamatos kihívást is jelent, az előadás minden helyszínen más és más, ami annak is köszönhető, hogy nincsen kötött formája és előre meghatározott befejezése a darabnak.

Ajánlatunk


Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől Bubnó Márk. Az együttes maghatározó hangja és arca, a minden nyelven (is) hibátlanul éneklő hangfenomén, a mellékállásban faápoló és ironman „Marcika” ezen az estén áll utoljára színpadra Magyarország legnépszerűbb vokális együttesével.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!