Program


Tábori György: Clowns - a Budapester Ensemble német nyelvű vendégjátéka
7

Tábori György: Clowns - a Budapester Ensemble német nyelvű vendégjátéka

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 2. szombat, 19:30

Georg Tábori darabja – melyet egyébként kedvencének tartott - ma talán még aktuálisabb, mint amikor 1972-ben megírta és Tübingenben bemutatták. A Clowns egy házassági krízis hűtlenséggel, veszekedéssel és unalommal. Egy apa–fia konfliktus Tell Vilmos-paródiával fűszerezve. Egy darab a rasszizmusról és a félelemről mindentől, ami más vagy idegen és a polgári sterilitásba beszabadul. És persze az első perctől az utolsóig a végletekig groteszk. 

Tábori György világhírű magyar származású zsidó író, aki filmforgatókönyveket írt Alfred Hitchcocknak, jó barátja volt Charlie Chaplinnek, Thomas Mann-nak és Berthold Brechtnek. 1986-tól a bécsi Burgtheater rendezője és szerzője, majd 1999-től élete csúcspontjaként a Berliner Ensemble-nek dolgozott. A színházbarátok élete utolsó éveiben a világ rangidős „színházcsinálójának”, nem hivatalosan „színházi királyának” tartották.

Német nyelvű előadás!

Előadja a Budapester Ensemble társulata: Jürgen Kramer, Cassandra Rühmling, Stefan Ried,  Szitás Barbara, Pálinkás Dániel , Szomor Lotti, Keresztes Patrik

Rendező: Danielle Dutombé
Jelmeztervező:  Szücs Beatrix
Zene: Cassandra Rühmling
Tánc: Góbi Rita


Fotó: Görgény Gábor

A Kunstleben közhasznú társaság a németnyelvű kultúra támogatója Magyarországon. Német nyelven bemutatott művészi előadásokat szervez és támogat, különösen az általa alapított Budapester Ensembleszínházi társulat tevékenységén keresztül.

 

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!