Program


Színház Tele Vízióval - Mihail Sebastian: Vakációsdi

Színház Tele Vízióval - Mihail Sebastian: Vakációsdi

A Casa de Productie – TVR produkciója, 140 perc, 2016
román nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. május 19. szerda, 19:00

Rendező: Anca Colteanu

Szereposztás: Maria Dinulescu (Corina), Gheorghe Visu (Bogoiu), Demeter András (Ştefan Valeriu), Gabriel Radu (Őrnagy), Adriana Nicolae (Madam Vintila), Cristian Bota (Jeff), Mona Ciută (Egy hölgy), Iulian Burciu (Egy úr), Cristian Toma (Szerelő), Andra Gavril (Ágnes)

 

Mihail Sebastian írói karakterét talán Örkény Istvánéhoz lehetne hasonlítani a magyar irodalomban. A Ionescu köréhez tartozó író, miután zsidó származásúként Romániában átélte a háború és az üldöztetés éveit, fatális módon egy balesetben halt meg, közvetlenül a felszabadulás után, mindössze 38 évesen. Vakációsdi című, 1938-ban írt romantikus komédiája a román teátrumok egyik legtöbbször műsorra vett darabja. Magyarországon Játék a boldogsággal címen is játsszák (Méliusz József fordításában), s ez a címadás kicsit jobban rávilágít a darab üzenetére, amely lényegében a boldogság keresése. Mikrokörnyezetbe helyezett hősei Csehov figuráira emlékeztetnek, de itt nem egy kisnemesi kúria a helyszín, hanem egy villa a Gyergyói-havasokban, ahová nyaralóvendégek érkeznek: egy létgondokkal küzdő, különc értelmiségi, Stefan; egy szép és tiszta lelkű fiatal lány, Corina; egy utazásokról álmodozó alázatos hivatalnok, Bogoiu; egy pótvizsgára készülő gimnazista, Jeff; egy visszavonult katonatiszt, és még néhány szereplő. Vakációjuk egy hónapja alatt a különös hegyi villában elszigetelődnek a világtól, s ebben a szerencsétlen-szerencsés helyzetben megpróbálják megélni illúzióikat, a külvilág kijózanító behatásainak teljes kizárásával.

A TVR 2016-ban készült tévéjátékszerű változatát Anca Maria Colțeanu rendezte, a darab egyik főszerepében, a különc értelmiségi szerepében Demeter Andrással, a TVR Tévészínház magyar igazgatójával, akit a sorozat Caligula című előadásának címszerepében is láthatunk majd.

Jegyár: 2000 Ft

A Színház Tele Vizóval sorozatunk teljes programja >>>

A program szakmai partnere a Budapesti Román Kulturális Intézet.

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

zenés party két részben

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!