Program


Svetilen

Svetilen

Pravoszláv egyházzene

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 20. péntek, 19:00

Svetilen

A lélekkel teli népzene együttese, a Svetilen 1989-ben alakult azzal a céllak, hogy őrizze és gondozza az ősi orosz éneklési hagyományokat. A tradíciót két területen jelenítik meg: világi és egyházi éneklésben. Mindkét területen szakrális szövegekkel dolgoznak, jelezve ezzel a tagok közös kiindulási pontját, kulturális és zenei hátterét. Dalaikat rendszerint a cappella, azaz hangszeres kíséret nélkül adják elő, de néha ősi orosz hangszereket is segítségül hívnak (gusli, koliosnaya lira, duduk and hatamba), igazán különleges hangzást teremtve így. A Svetilen arra törekszik, hogy ezt a kulturális örökséget a mai modern ember szemszögéből mutassa be és tegye értékessé, új perspektívát teremtve így az orosz kórus-kultúra számára. Eredeti kórusműveket, ritmusképleteket és harmóniákat kutatnak, amelyek türközik a szakrális és népi zene jellegét és formáját. Fő törekvésük a stilisztikai hűség.

Az együttes arculata két jellegzetességen alapszik.Először is, a hagminőségük, a megszólalásuk kifejezetten népies, a szakrális zene megszólaltatásakor is. Vezetőjük, Dmitry Garkavi szerint a zenei kutatások nyomán kifejezetten van létjogosultsága ennek az előadásmódnak. Úgy véli, ez az éneklési technika jellemezte a régi Oroszországot, amikor még sem a szerzetesek, sem a gyülekezetek nem ismerték a nyugati kóruszenét.

A másik jellegzetességük a repertoárjuk, ami izgalmasan és érdekesen ötvözi az egyházi, a népi és a modern zenét.

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!