Program


SUB.LAB.PRO - Jenna Jalonen (FI): HALO

SUB.LAB.PRO - Jenna Jalonen (FI): HALO

Kortárs tisztelgés táncos őseink előtt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 12. péntek, 20:00

SUB.LAB.PRO - Jenna Jalonen (FI): HALO

Szakrális táncok és rituális mozdulatok fonódnak össze kortárs táncformákkal a tánc célját modern társadalmi kontextusban vizsgáló előadásban. A mozgás dinamikus elemként a hang energetizáló hatását használja, miközben feszegeti a hagyomány és innováció határait.

Jenna Jalonen korábbi RING című darabja után a HALOval folytatja a hagyományos táncok kutatását. Míg a RING a körtáncokat vizsgálta, a HALO tovább megy ezen az úton és a olyan szakrális táncokban, rituális mozdulatokban mélyül el, amelyek történetileg összekapcsolódnak a természet megértésének és befolyásolásának kísérleteivel. A múltban a szakrális táncok különböző célokat szolgáltak: hol bőséges termést akartak vele elérni, hol a hadászatban biztosítani a győzelmet. De mi a tánc célja ma, és milyen rituáléval képviselteti magát a mai társadalomban?

Jenna Jalonen (FI/HU) kétszeres Lában Rudolf díjas koreográfus és producer. Munkáival bekerült a legjobb európai feltörekvő koreográfusokat bemutató Aerowaves válogatásba. A test fizikai határait vizsgálja, miközben eljut a annak dekódolásáig. A hagyományt úgy ápolja, hogy magába szívja, reflektál rá. Megújítja.

SUB.LAB.PRO The Ensemble Programnak egy 9 hónapos kreatív platform pályakezdő táncosok számára. Professzionális társulati munkakörnyezetet imitálva kreatív alkotások réven teljes eszköztárat kínál az Ensemble táncosainak a professzionális művészeti területen való boldoguláshoz. HALO a 2023/2024-es Ensemble első bemutatója.

Alkotok, Előadók: Axelle Sechao, Ása Sigrúnardóttír, Boris Charrion, Emma Delvac,
Inés Grima, Mar Serra Matrí, Melén Constant, Michela Centon, Nerya Zahavi, Yoram Karoubi

Fény: Dezsi Kata
Producer: SUB.LAB Event Productions
Koprodukciós partnerek: Trafó Kortárs Művészetek Háza, Műhely Alapítvány, Sin Művészeti es Kulturális központ
Koncepció, koreográfus: Jenna Jalonen

Támogatók: SUB.LAB Event Productions; SUB.LAB.PRO

Ajánlatunk


Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

Kapunyitás: 17:30 Előadás kezdete: 18:00 Előadás időtartama: 90 perc

Ajánló


Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán – zenés játék –

A zölden tündöklő Smaragdvárosban él és uralkodik Óz, a nagy varázsló. Fényes palotájában kincsek garmadáját gyűjtötte bátorságból, észből és emberi…

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!