Program


Stephanus Bérlet 2022/2023 IV/1 előadás

Stephanus Bérlet 2022/2023 IV/1 előadás

Két külön világ, két merőben eltérő korszak és zenei stílus tanúi lesznek azok, akik meghallgatják a Szent István Filharmonikusok 2022. október 2-i koncertjét.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 2. vasárnap, 18:00

Mindez annak ellenére igaz, hogy a két „M” betűs szerzőben a különbözőségek ellenére hasonlóságok is vannak. Példaként említjük Bécs szeretetét, amely mindkettőjük számára sok örömöt és bánatot eredményezett. Közös bennük továbbá az is, hogy lelkes operarajongók voltak. Bár Mahler nem írt operát, operaigazgató-karmester mindmáig ható eredményeket ért el Budapesten és Bécsben. Szimfóniái mellett jelentősek a kórusra-, szólistákra és zenekarra írott művei, így „A panaszos dal is”, amelynek eredeti, 3 tételes változata koncerten először lesz hallható Magyarországon.    

W. A. Mozart: Szöktetés a szerájból – nyitány
W. A. Mozart: C-dúr versenymű fuvolára és hárfára (K. 299 / (3 tétel)
(Ruskó Rózsa – fuvola és Schunk Franciska – hárfa)
-
G. Mahler: Das klagende Lied (A panaszos dal)
„Mese kórusra, szólistákra és zenekarra”
- a háromtételes eredeti változat magyarországi bemutatója
(I. Erdei mese; II. A vándormuzsikus; III. Lakodalom)

Közreműködik: Horti Lilla – szoprán, Schöck Atala – alt, Szappanos Tibor – tenor, Haja Zsolt – basszus, a Debreceni Kodály Kórus (karigazgató: Kocsis-Holper Zoltán), a Honvéd Férfikar (karigazgató: Riederauer Richárd), a Szent István Király Oratóriumkórus (karigazgató: Záborszky Kálmán)
Vezényel: Antal Mátyás

Ajánlatunk


Szvetlana Alekszijevics fehérorosz írónő, aki keresztül-kasul utazta a Szovjetuniót, majd annak utódállamait, hogy interjúkat készítsen egyszerű emberekkel, akik szemtanúi voltak a nagy kommunista birodalom széthullásának, testközelből élték át a csernobili katasztrófát vagy az afganisztáni háborút.Ezek a vallomások eddig soha nem tapasztalt éles fénnyel világítják meg a poszt-szovjet társadalmak traumáit, miközben rendkívül részletgazdag leírását adják az átélt eseményeknek.

A Vági Bence művészeti vezető által megálmodott alkotás klasszikus meséket megidéző története szerint Kristály-világ úrnője elvesztette hitét az emberi érzelmekben, ezért befagyasztja a világot, és csillogó, ám jeges falak közé zárkózik. A közönség és a fellépő művészek együtt keresik a szeretet melegségét, a fény reményét ebben a lenyűgöző illúziókkal és mutatványokkal teli térben.

Fiatal hőseink kóborlásuk során sok ellenséggel, de barátokkal, jóakarókkal is találkoznak – így például egy nemes lelkű művésszel, aki megtanítja őket a zene, az éneklés csodálatos hatalmára. És persze arra, hogy a legnagyobb ínség idején sem szabad elfelejtkezni az olyan örök értékekről, mint a barátság, a hűség és a bátorság. Vajon sok kaland árán sikerül-e a gyerekcsapatnak legyőzni az akadályokat? Sikerül-e embernek maradni az embertelenségben?

Ajánló


Bess Wohl friss darabja megértéssel és humorral beszél a szeretet vad, kiszámíthatatlan és sosem múló természetéről. A színdarabot Magyarországon a…

A nagy sikerre való tekintettel a Müpa mesekoncertje az idei télen ismét látható lesz, ezúttal új helyszínen, a Millenárison.

Színészeink a legkülönfélébb, mindnyájunk számára ismerős helyzetekben rögtönöznek majd és dolgozzák fel a mindennapok néhol komoly, néhol pedig egészen abszurd…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!