Program


SOHARÓZA BEHIND THE SCENES

SOHARÓZA BEHIND THE SCENES

A catwalk koncertek kulisszatitkai a Soharóza kísérleti kórus előadásában

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 15. szombat, 19:00

Catwalk concert – mi ez a furcsa műfaji elnevezés? – kérdezheti bárki, aki még nem járt a Halas Dóra és Nagy Fruzsina alkotópáros által fémjelzett előadások valamelyikén. Catwalk, mint kifutó és koncert, mint zenés előadás: körülbelül tényleg ez a lényeg, csak mindez megspékelve konkrét témákkal, mint a különböző társadalmi tabuk (Tabu kollekció 2016), a bürokrácia útvesztői (Az ügy 2018), a világjárvány hatása gasztronómiai szokásainkra (Dalok a kamrából 2021) vagy a szocialista-kommunista korszak a visegrádi országok szemszögéből (Keleti Blokk 2022). Ezekben az előadásokban műfajilag annyi történik a színpadon, hogy a Soharóza énekesei Nagy Fruzsina jelmeztervező extrém, beszédes, egyedülálló jelmezeit mutatják be énekelve. Ami viszont még ennél is izgalmasabb és nem derül ki az előadásokból, az az alkotói munkafolyamat, ahogyan ezek az előadások létrejöttek. A Soharóza ugyanis, amióta csak létezik, a kórusimprovizáció és a közösségi komponálás eszközeit kutatja, Halas Dóra karnagy vezetésével azzal kísérletezik, hogyan lehet ilyen mélyre menő kérdéseket 30 emberrel közösen feszegetni és aztán mindezt zenébe, interdiszciplináris előadásba átfordítani úgy, hogy az a közönségnek is jelentsen valamit. Nagy Fruzsina mint vizuális művész a legjobb partnernek bizonyult ebben a közösségi munkamódszerben.

Az előadás egyedi betekintést enged abba a folyamatba, hogy a fent említett előadások hogyan jöttek létre: miként születtek meg a gondolatok ennyi ember – ráadásul civil, tehát nem hivatásos zenész – között és aztán hogyan alakult át ez zenévé és Nagy Fruzsina agytekervényein keresztül jelmezzé. Mit mutatunk meg a catwalk koncertek mögötti világból? A frontális zenei bemutatótól kezdve az interaktív játékokon keresztül egészen a mesélésig és beszélgetésig minden elképzelhető. Ami biztos: titkokat fogunk elárulni és úgy szedjük szét a koncertek zenéinek, vagy adott esetben jelmezeinek különböző rétegeit, mintha egy jóízű rakott káposzta létrejöttének történetét és elemeit világítanánk át… ízekre szedjük, majd együtt újraépítjük.

A Soharóza kórus tagjai:
Bartos Dániel
Biksz Judit
Birtalan Ilona Liliána
Eckhardt Fanni
Jankó Dániel
Karosi Roland
Kégl Lóránt
Lokody Ákos
Nagy Kata
Nagy Lilla
Perényi Luca
Rácz Dóra
Simon Júlia
Sipos András
Somogyi László
Tárnoki Tamás
és Halas Dóra, karnagy

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

A Pesti Magyar Színház zenés előadásában megismerheted Tutajos és Bütyök, a két fővárosi nyolcadikos csodás nyári kalandjait. A két jó barát először jár vidéken, mégpedig a varázslatos titkokat rejtő Kis-Balaton mellett. Eleinte minden idegen a számukra, de Matula bácsi – aki kicsit olyan, mintha mindannyiunk nagypapája volna – megismerteti őket a táj titkaival, a végtelen nádas különleges állataival és növényeivel, a vidéki élet szépségeivel.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!