Program


Simply Quartet - Négyszer négyes

Simply Quartet - Négyszer négyes

A három különböző nemzet muzsikusaiból alakult Simply Quartet a fiatal generáció egyik legígéretesebb vonósnégyese, az együttes tagjai Kínából, Norvégiából és Ausztriából származnak. Közösen vallják azt a kínai bölcseletből eredő elgondolást, mely szerint a legnagyobb teljességben az ellentétes dolgok kölcsönösen függenek egymástól.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 11. péntek, 19:00

Mozart: 19. (C-dúr) vonósnégyes, K. 465 („Disszonancia”)
Bartók: 6. vonósnégyes, BB 119
Dvořák: 14. (Asz-dúr) vonósnégyes, op. 105

Simply Quartet: Danfeng Shen, Antonia Rankersberger (hegedű), Xiang Lu (brácsa), Ivan Valentin Hollup Roald (cselló)

A három különböző nemzet muzsikusaiból alakult Simply Quartet a fiatal generáció egyik legígéretesebb vonósnégyese, az együttes tagjai Kínából, Norvégiából és Ausztriából származnak. Közösen vallják azt a kínai bölcseletből eredő elgondolást, mely szerint a legnagyobb teljességben az ellentétes dolgok kölcsönösen függenek egymástól. Ebből a világképből kiindulva kombinálják a komplexitást és az egyszerűséget. Így vallottak művészi hitvallásukról: „Négy különböző egyéniségként törekszünk arra, hogy megteremtsük a vonósnégyes, a kamarazene királyi műfajának egységét”. Úgy tűnik, hogy szándékaikat siker kíséri, hiszen az elmúlt néhány évben olyan neves kamaraversenyeken arattak sikereket, mint amilyen a koppenhágai Carl Nielsen Nemzetközi Kamarazenei Verseny, a Quatuor á Bordeaux Verseny, a grazi Franz Schubert Nemzetközi Kamarazenei Verseny és a bécsi Joseph Haydn Kamarazenei Verseny.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!