Program


(S)IKERTÖRTÉNETEK 8. Páros beszélgetések Vendég: Balla Zsófia és és Ercsey Dániel

(S)IKERTÖRTÉNETEK 8. Páros beszélgetések Vendég: Balla Zsófia és és Ercsey Dániel

Moderátor: Kőrizs Imre

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 19. szerda, 18:00

Balla Zsófia erdélyi születésű magyar költő, újságíró. Első versei 1965-ben jelentek meg az Igaz Szó irodalmi folyóiratban és 1968-ban kiadták első verseskötetét A dolgok emlékezete címmel. 1975-ben vették fel a Romániai Írószövetségbe, ahol 1990-től választmányi tag lett, valamint ugyanebben az évben felvette soraiba a Magyar Írószövetség is. 1992-től a pécsi Jelenkor szerkesztőbizottsági tagja, 1993-tól Budapesten él. 1997-ben a Szépírók Társaságának alapító tagja. 2013-tól a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja, 2016-tól a Digitális Irodalmi Akadémia tagja.

Mintegy ötven antológiában, számtalan folyóiratban közölt verseket, kisesszéket, irodalom- és zenekritikákat, gyerekverseket, bábdarabokat. Huszonhárom önálló kötete látott napvilágot.

Több irodalmi ösztöndíjat kapott: 1994-ben a Német Kulturfonds, 1999-ben a DAAD Berliner Künstlerprogramm, 2001-ben a Herrenhaus Edenkobern, 2002-ben a Landeshauptstadt München Willa Waldberta Feldafing, 2003–2004-ben a Künstlerdorf Schöppingen alapítvány és a Heinrich Böll Haus Langenbroich, 2006-ban Graz városának ösztöndíjasa, 2012-ben Lenzburgban (Svájc) az Aargaui Literaturhaus ösztöndíjasa, 2014-ben a Stiftung Landes & Gyr ösztöndíjasa (Zug, Svájc).

Ercsey Dániel magyar és nemzetközi díjakkal kitüntetett borszakíró. Egyetemi tanulmányait többek között Párizsban is végezte, majd borokkal foglalkozó lapokban, honlapokon kezdett publikálni. Egyik alapítója és szerkesztője a WineSofa című honlapnak, amely nemzetközi kontextusban foglalkozik a borokkal, a közép-kelet európai régiót preferálva. Több nyelven tart előadásokat a borokról, eközben pedig a szépírással is kacérkodik.

 

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!