Program


Sean Shibe / RISING STARS – EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Sean Shibe / RISING STARS – EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Hangszer talán még soha nem élvezett olyan népszerűséget a történelem során, amely a rock and roll korszak kezdete, az 1950-es évek óta a gitárnak kijutott - s amely, tegyük hozzá, máig tart. Ezért érdemes annak is figyelmet szentelni, mit tud ez a hangszer, amikor nem a pop- vagy rockzenében szólal meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 10. péntek, 20:00

Sean Shibe
RISING STARS
EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Műsor:
Poulenc: Sarabande gitárra, FP 179
Mompou: Dalok és táncok - No. 10: X. Alfonz király két éneke nyomán
Skót lantművek a Wemyss-kéziratból - A Scotts Tune, Mervell's Sarabande, Canaries, Holi and Faire, Ladie lie neer me, A Scots Tune
Couperin: Szvit-részletek
Mompou: Suite Compostelana
De Falla: Homenaje pour Le Tombeau de Claude Debussy
Thomas Adès: új mű (az ECHO felkérésére) - magyarországi bemutató

Hangszer talán még soha nem élvezett olyan népszerűséget a történelem során, amely a rock and roll korszak kezdete, az 1950-es évek óta a gitárnak kijutott - s amely, tegyük hozzá, máig tart. Ezért érdemes annak is figyelmet szentelni, mit tud ez a hangszer, amikor nem a pop- vagy rockzenében szólal meg. Erre ad alkalmat a nagyszerű brit gitáros, Sean Shibe koncertje, amely az Európai Hangversenytermek Szervezete fiatal tehetségeket bemutató népszerű sorozata, a Rising Stars keretében valósul meg.

Sean Shibe Birminghamben született 1992-ben, angol anya és japán apa gyermekeként - innen az egzotikus hangzású családnév. Tanulmányait előbb a Skót Királyi Konzervatóriumban, majd Olaszországban végezte. Korosztályának egyik legsokoldalúbb gitárosaként tartják számon. Egyforma érdeklődéssel fordul a múlt zenéje és a kortárs repertoár felé. A legrangosabb fesztiválok rendszeres vendége, aki fiatal kora ellenére már számos díjat mondhat magáénak. Hanglemezei jelentek meg, a The Times pedig így méltatta játékát: „mesteri muzsikálása minden vonatkozásban szép és meggyőző”. A brit művész sokoldalúságát műsora is jól illusztrálja. Koncertjén megszólaltatja Francis Poulenc zenéjét, két művet is tolmácsol a Magyarországon kevéssé ismert 20. századi katalán szerző, Federico Mompou terméséből, de a régizene területére is ellátogat, skót lantkéziratokból és Couperin darabjaiból válogatva. Előadja Manuel de Falla Debussy szelleme előtt hódoló művét, és persze a Rising Stars-koncerteken elmaradhatatlan kortárs bemutató sem marad el: az alkotó nem kisebb mester, mint korunk egyik legizgalmasabb komponistája, a brit Thomas Adès, akivel a budapesti közönség személyesen is találkozhatott már.

A Rising Stars-programba jelölte: Barbican Centre London

gitár - Sean Shibe

Közreműködik:
házigazda és a koncert utáni közönségtalálkozó moderátora: Tóth Endre

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A Lord of the Dance sikersorozata 2024-ben is folytatódik! Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás a jövő évi európai turné keretében Magyarországon is látható 2024. május 24-én a budapesti MVM Dome-ban!

Ajánló


Donna Sheridan, a független, céltudatos asszony nem mindennapi környezetet választott otthonául, itt született húsz évvel ezelőtt Sophie is, a lánya.…

Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!