Program


Schubert-triók/4 - Összkiadás élőben. Szabadi Vilmos, Camille Thomas és Farkas Gábor

Schubert-triók/4 - Összkiadás élőben. Szabadi Vilmos, Camille Thomas és Farkas Gábor

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 16. szerda, 19:00

Schubert: 2. (Esz-dúr) zongoratrió, D. 929

SZÜNET

Schubert: a-moll („Arpeggione”) cselló-zongora szonáta, D. 821
Schubert: h-moll rondó, D. 895
Schubert: F-dúr adagio és rondo concertante, D. 487

Szabadi Vilmos (hegedű), Camille Thomas (cselló), Farkas Gábor (zongora)
Közreműködik: Bársony Péter (brácsa)

Az 1816-os évben számos figyelemre méltó kamarazenei kompozíció került ki Schubert keze alól. Az első hegedű-zongora szonáták mellett két koncertrondó is készült, köztük az F-dúr zongoranégyes (D. 487). Egyik sem jelent meg nyomtatásban szerzője életében, ennek azonban nem Schubert sokáig szívesen feltételezett mellőzöttsége volt az oka, hanem a zeneszerző fiatal kora. Az egy évtizeddel később komponált h-moll rondót (D. 895) ugyanis már teljes természetességgel publikálta Haydn egykori, tekintélyes kiadója, az Artaria. A komponista szenvedélyesen nosztalgikus szépségű, romantikus stílusának minden lenyűgöző vonását magába sűrítő, nagyszabású Esz-dúr trió (D. 929) is napvilágot látott 1828-ban Probstnál, igazolva, hogy Schubert nem elfeledve, hanem egy fantasztikusan ígéretes karrier kapujában halt meg alig néhány héttel később. Az 1824-ben komponált, eredetileg arpeggionéra írt szonáta viszont csak évtizedekkel szerzője halála után, 1871-ben jelent meg nyomtatásban. Ezt a művet ezúttal csellón adja elő Camille Thomas.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak. Magyarország több nagyvárosa mellett Vecsésen a Bálint Ágnes Kulturális Központ színpadán is fellépnek.

Ajánló


A Medikus Zenekar 2008-ban alakult, tagjai a Semmelweis Egyetem és más hazai felsőoktatási intézmények egykori és jelenlegi hallgatói. A főleg…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!