Program


Sári bíró - SZILVESZTERI MEGLEPETÉSSEL!
5

Sári bíró - SZILVESZTERI MEGLEPETÉSSEL!

Az 5 éve töretlen sikerrel futó vígjáték szilveszteri meglepetésekkel, pezsgőzéssel egybekötött, különleges előadása, csak ezen az egy estén!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 31. szombat, 19:00

Móricz Zsigmond

SÁRI BÍRÓ

SZILVESZTERI MEGLEPETÉSEKKEL!

Vígjáték két részben

Az előadás hossza kb. 180 perc, egy szünettelBíróválasztásra készül a falu. A falu bíráját Sári bírónak csúfolják, mert helyette a felesége, Sári irányítja az ügyeket. Diktál nemcsak a családnak, a falunak is.
A pozíciójában megőszült bíró szívesen szabadulna székéből, de az asszony nem engedi. Most ő egyengeti férje útját a választáson. A bíró kénytelen összefogni fiával, Jóskával, aki szerelmes az ellenjelölt Pengő Kovács lányába, Lizibe. A fiatalok csak akkor lehetnek egymáséi, ha Pengő Kovács nyeri a bírói tisztet egyhangú szavazással.

A bonyodalom a klasszikus vígjátékok tanulságai szerint szövődik: a két öreg vetélytárs gyermekei egymást szeretik és szövetkeznek a háttérben. A terv remekül beválik. A régi bíró megmenekül megunt hivatalától, a szerelmesek megkaphatják egymást és a suszter házát a falu közepén. A hatalmát veszni féltő bíróné végül megenyhül és örömmel fogadja a családba Lizit, aki méltó folytatója anyósa család- és faluirányítói munkásságának, és így Sári bírónénak is megmarad a beleszólása a közügyekbe.
Anélkül, hogy az előadás aktualizálni kívánna, örökérvényű és tökéletesen mai, Nagy Viktor rendezésében egy múltat és jelent összekötő, zenés, édes-bús vígjátékká bővül, mely megejtően festi le ennek a falusi kis világnak igazságait, humorát és érintetlen báját.


Szereplők:


A bíróné: 
ESZTERGÁLYOS CECÍLIA
Sári bíró: 
JÁSZAI LÁSZLÓ
Jóska, a fiúk: 
ALMÁSI SÁNDOR
Pengő Kovács: 
SZAKÁCS TIBOR 

Lizi, a lánya: OROSZ CSENGE
Terka, a menyük: 
PIKALI GERDA
Manci: 
KONCZ ANDREA
Veron: 
SZABÓ ZSUZSA
Hajdók sógor: 
VASS GYÖRGY
Varnyu: 
INCZE JÓZSEF
Tügyi: 
GYÜRKI ISTVÁN
Tarcali: 
TÓTH TAMÁS
Tokaji: 
DARÁNYI ÁDÁM
Csobaji: 
SZARVAS ATTILA
Gügye: 
INCZE MÁTÉ
Gedi: 
KAZÁRI ANDRÁS

Pista:BALOG ÁKOS/CSÍKOS KRISZTIÁN

Díszlet-jelmez:
Csík György
Ügyelő:
Czeglédi Attila
Súgó:
Jezsó Krisztina
Dramaturg:
Falussy Lilla
A rendező munkatársa:
Szelőczey Dóra

RENDEZŐ: NAGY VIKTOR

Ajánlatunk


Egy nap a gyógyulásról és arról, hogyan indulhatunk el egy szabadabb, harmonikusabb élet felé.  

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


A londoni Soho legmélyén Bicska Maxi, a sármos rablógyilkos titokban feleségül veszi Peacock, a koldushálózatot működtető üzletember egyetlen leányát, Pollyt.…

Magyar nyelvű vezetés mindennap indul az idegen nyelvű túrákkal párhuzamosan (13:30, 15:00, 16:30).  Jegyár: 5000 Ft Próbák ideje alatt a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!