Program


Santa Diver -  Kézdy Luca  koncert
3

Santa Diver - Kézdy Luca koncert

A három hangszer és egyéniség egy egészen sajátos és unikális zenei világot képvisel, amit a jazz, world music, és a szabad zene metszetében talált meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 2. szombat, 19:00

SANTA DIVER
Kézdy Luca - hegedűművész koncertje

A 2006 óta működő Santa Diver formációt a 2019-ben Artisjus-díjjal kitüntetett jazzhegedűs Kézdy Luca, a multiinstrumentalista-zeneszerző Szesztay Dávid és Szegő Dávid dobos alkotja. A három hangszer és egyéniség egy egészen sajátos és unikális zenei világot képvisel, amit a jazz, world music, és a szabad zene metszetében talált meg. Hangzásukat meghatározza a rendhagyó felállás (hegedű-basszusgitár-dob), Kézdy Luca különleges, narratív hegedűjátéka, színes és dallamos basszus szólamok, és az apró, izgalmas történésekkel teli, mégis energikus dobolás. Blue Horizon című negyedik lemezük 2020 tavaszán jelent meg szerzői kiadásban.

Kézdy Luca a Magyar Rádió 2006-os jazz hegedű versenyének döntőjén közönségdíjat nyert. Előéletéhez tartozik klasszikus zenei képzettsége, valamint esztétika és filozófia tanulmányok az ELTE bölcsészkarán. Többek között a következő zenészekkel zenélt, projektekben dolgozott:
Nagy János/Free Style Chamber Orchestra, Párniczky András/Nigun, Márkus Tibor/Equinox, Chris Potter, Stefano Di Battista, Sunna Gunnlaugs, Lantos Zoltán, Grencsó István, Borbély Mihály, Deseő Csaba, Ágnes, Tereskova, Special Providence, Valerie June (US), Trio 1724 (H-Pl-A), Varga János Project, Török Ádám, Enerd3, Sequence (duó Szendőfi Péter dobossal).

Saját trióját, a Santa Divert 2006-ban alapította, koncertezett számos külföldi jazz fesztiválon, többek között: Chelsea Music Festival (NYC), European Jazz Conference (BMC), Voll Damm Festival Jazz Vic (ES), Gaume Jazz Festival (BE), Südtirol Jazzfestival (IT) és természetesen az összes fontosabb hazai fesztiválon és klubban. 2019 decemberében nagy sikerű koncertet adtak a Zeneakadémia Solti Termében. Szólóban fellépett Rómában és a gradiscai All Frontiers fesztiválon, és több alkalommal az A38-on és a Trafóban. Rendszeresen koncertezik világszerte, 2016 – ban sikeres duókoncertje volt New Yorkban Chris Potterrel. 2017 márciusában önálló szerzői estje volt a Művészetek Palotájában. 2016, 2017, 2018, 2019- Az év hegedűse, a JazzMa.hu muzsikusi, szerkesztői vagy közönségszavazatai alapján, 2019-ben Artisjus- díjban részesült.

A Santa Diver másik alapító tagja Szesztay Dávid a hazai zenei élet egyik legszínesebb egyénisége, színházi és filmes zeneszerző valamint dalszerző, 2016 júniustól a Kiscsillag zenekar billentyűs, gitáros vokalistája. Gitárosként, basszusgitárosként vagy billentyűsként számos zenekarban hallhattuk mint pl.: Kamu, Budbudas, Ruttkai Bori és a Specko Jedno, Dav. 2018-ban jelent meg Dalok bentre című első szólóalbuma, amit teljesen önállóan rögzített.

Szegő Dávid a kortárs magyar jazzdobosok egyik legradikálisabb alakja. Zenei tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte. Olyan sztárokkal is zenélt, mint Frank London és Stefano Di Battista. Fő zenekarai: Santa Diver, Tárkány Művek, The Budapest Turnarounds, Sickratman I.K., Double Weisz Q., Bélaműhely, Bazsinka Mihály News Q., Ágoston Küntett.Zeneszerzőként és előadóként közreműködik számos kortárstánc előadásban illetve prózai színházakban. A Góbi Rita Társulatnál több nemzetközi és hazai díj fűződik a nevéhez.

Felhívjuk látogatóink szíves figyelmét, hogy a MOMkult épületében a maszkviselés kötelező!

Ajánlatunk


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész…

Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!