Program


Samurai Drive and the Crazy 88 / HEY, JUNE!

Samurai Drive and the Crazy 88 / HEY, JUNE!

A Middlemist Redből és a Mordáiból ismert Nóvé Soma énekes-gitáros, és az elektronikát és basszusgitárt megszólaltató Riederauer Dániel párosa 2019-ben mutatkozott be Samurai Drive-ként.

Aktuális előadások



A zenekar nevét viselő 2020-as debütáló nagylemez az éjféli mozik hangulatát idézte: az elektronikus zene, a blues és az újhullámos hangzások találkoztak a film noir esztétikájával. A 2021-es, szintén remek Hunt EP után 2023 végén tértek vissza egy Isaac Hayest és Morphine-t egyaránt megidéző dallal, a Müpában pedig végre olyan hangszerelésben szólal meg zenéjük, ahogyan az eddig csak a szerzőpáros fejében élt.

A formáció saját megfogalmazása szerint „kései órákban magányos utakon haladóknak ajánlott” zenéjük a croonerek bárpultot támasztó hangulatát, a füstös klubok jazzes atmoszféráját és a sötét elektronikát egyszerre szólaltatja meg - és ez adja egyediségüket is. Alkotói szünetükből a „fiatalnak és idősnek, összetört szívűeknek és gondtalanoknak” egyaránt ajánlott Remedy című, 2023 novemberében rögzített dallal tértek vissza, és ezúttal úgy szólaltatják meg számaikat - a korábban megjelent és ismert zenék mellett újakat is - ahogyan eddig csak elképzelték. A kéttagú felállást több közreműködő zenész támogatja a koncerten, lehetővé téve így egy, a megszokottnál színesebb, élőbb hangzást. „A Müpában fellépni lehetőséget nyújt arra, hogy új dolgokkal és műsorkoncepciókkal kísérletezzünk, hogy elengedjük a fantáziánkat.” A címben szereplő Crazy 88 csapat a Kill Bill-univerzum hírhedt alakulata, amely ezúttal hangszerekre cseréli a kardokat, hogy segítse előcsalogatni a Samurai Drive zenéjében, dallamvilágában meglévő keleti zenei kultúrára jellemző vonásokat, motívumokat.

Samurai Drive:
gitár, ének: Nóvé Soma
elektronika, basszusgitár: Riederauer Dániel

Rendező: Müpa

Ajánló


Caramel 2024. nyarán is visszatér a Margitszigetre!

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

A délszláv muzsikát játszó Vujicsics Együttes ötven évvel ezelőtti megalakulásuk óta szinte változatlan felállásban muzsikál.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!