Program


Sam Haywood - A fekete-fehér színei. Musical Liaisons

Sam Haywood - A fekete-fehér színei. Musical Liaisons

A női alkotóművészek névsora nem valamiféle genetikai tehetséghiány miatt rövidebb a férfiakénál, hanem egyszerűen csak azért, mert az íráshoz, festéshez, komponáláshoz idő kell, pénz és – ahogyan arra Virginia Woolf rámutatott – egy saját, zárható szoba; márpedig ilyesmivel a nők évszázadokon át nem rendelkeztek.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 26. péntek, 19:00

A fekete-fehér színei
Sam Haywood A Zeneakadémia saját szervezésű programja
Only Connect
Carreño: Barcarolle
Chopin: 4. (f-moll) ballada, op. 52
L. Boulanger: D’un vieux jardin
Chopin: 2. (b-moll) zongoraszonáta, op. 35

SZÜNET

Kaprálová: Áprilisi prelúdium
Chopin: Huszonnégy prelűd, op. 28 – 24. Desz-dúr prelűd
Tailleferre: Impromptu
Chopin: cisz-moll impromptu, op. 66 („Fantaisie-impromptu”)
Bonis: Etude de concert, op. 136
Chopin: Tizenkét etűd, op. 25 – 10. h-moll etűd
Grøndhal: Szvit, op. 20 – 2. Nocturne
Chopin: Asz-dúr („Hősi”) polonéz, op. 53

Sam Haywood (zongora)

A női alkotóművészek névsora nem valamiféle genetikai tehetséghiány miatt rövidebb a férfiakénál, hanem egyszerűen csak azért, mert az íráshoz, festéshez, komponáláshoz idő kell, pénz és – ahogyan arra Virginia Woolf rámutatott – egy saját, zárható szoba; márpedig ilyesmivel a nők évszázadokon át nem rendelkeztek. A 19. századtól azonban ez, szerencsére, fokozatosan változni kezdett, ahogyan azt a venezuelai születésű Teresa Carreño, az 1918-ban mindössze huszonnégy évesen elhunyt Marie-Juliette Olga (Lili) Boulanger, Debussy egykori növendéktársa, Mélanie Bonis, Edvard Grieg közeli barátja, a norvég Agathe Backer Grøndhal, az 1915-ben Brnóban született Vítězslava Kaprálová vagy éppen a francia Hatok csoportjának egyetlen női tagjaként ismert Germaine Tailleferre pályafutása és életműve is igazolja. A brit zongoraművész, Sam Haywood az ő alkotásaikból állította össze műsorát, amelyben az egyelőre kevéssé ismert kompozíciókat Chopin klasszikusaival ellenpontozza.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!