Program


Román Jazz Napok / Mischa Blanos & Khori Ander: Crossrhodes (RO)

Román Jazz Napok / Mischa Blanos & Khori Ander: Crossrhodes (RO)

Mischa Blanos és Khori Ander fantáziadús történeteket szőnek, amelyek különleges módon szólnak az általuk helyesnek ítélt szellemi állapotokról, a meditációnak szentelt terekről, az önelemzéshez szükséges tágas felületekről. Repertoárjuk darabjainak mindegyike más-más oldalát reprezentálja ugyanannak az improvizatív és eufonikus univerzumnak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 28. csütörtök, 20:00

Román Jazz Napok / Mischa Blanos & Khori Ander: Crossrhodes (RO)

Közreműködik:
Mischa Blanos - zongora, elektromos zongora, szintetizátorok
Khori Ander - bassusklarinét, klarinét

Mischa Blanos azon művészek közé tartozik, akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy elkerüljék a műfaji korlátok közé szorított komponálás unalmát. Ez az, ami arra készteti őt, hogy különböző, színes és ötletgazdag projektekben merüljön el. Minden ilyen felfedezőút valami újat hoz a következő zenei kalandjába, mintha nomád életmódban vadászna hangulatokra, érzésekre és hangképekre. A Khori Anderrel közös Crossrhodes-ban a kortárs klasszikus zenét bátran keveri a neoklasszikus akusztikus-elektronikus szólóprojektjéből vett elemekkel, máskor pedig izgalmas techno-patternek után nyúl.

Khori Ander – alias Horia Dumitrache – őszinte késztetést érez az ismerős határainak áthágása iránt. Habár klarinétművészként nemzetközi sikereit nívós színpadokon, különböző klasszikus zenekarokkal szerezte szerte a világban, Khori Ander meggyőződése, hogy ha csupán egy zenei irányba néz, akkor egy idő után idegennek fogja magát érezni saját zenei otthonában. A Crossrhodesban fejest ugrik a kompozíció és az improvizáció tavába, ezzel oltva intenzív szomjúságát, amit fúvós hangszere szokatlan megszólaltatási módjai iránt érez.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!