Program


Rejtélyes történelem - Mátyás király - valóság és legenda

Rejtélyes történelem - Mátyás király - valóság és legenda

A Rejtélyes történelem című sorozat kevésbé ismert, vagy ismertnek vélt, de sokszor tévhitekkel övezett történeti esemény nyomába eredve vizsgálja a magyar múlt egyes kérdéseit. A program házigazdája Katona Csaba történész, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának munkatársa, aki minden témát egy meghívott történésszel jár körbe és mutat be a közönségnek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 2. kedd, 19:00

Hunyadi Mátyás a magyar történeti köztudat egyik legkedveltebb alakja. Amikor történelmi szereplők népszerűségét mérik Magyarországon, Mátyás király rendre a top háromban végez. Mondjuk ki, ő a magyar királyok között egy igazi „sztár”. Ugyanakkor pont emiatt: mindent tudni vélünk vele kapcsolatosan, már-már közeli ismerősként szemléljük őt, és vannak, akik szinte szakrális személyként beszélnek róla. Emellett a filmek és az irodalmi alkotások, sőt a politikai szándékok is befolyásolhatják a megítélését. Vajon a „közvélekedés” milyen viszonyban van a magyar középkorkutatás eddig elért eredményeivel? 

 

A kérdésre adható lehetséges válaszról és a téma érdekességeiről Katona Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár történésze vendégével, Horváth Richárd történésszel beszélget majd. 

Ajánlatunk


Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!