Program


Ravel: Boleró (GG Tánc Eger)

Ravel: Boleró (GG Tánc Eger)

A GG Tánc Eger a korábbi produkciókhoz hasonlóan ismét rangos, értékes és népszerű zenedarabot választott nagyformátumú táncbemutatójához. Topolánszky Tamás Koreográfus más Ravel-művek zenei motívumait is felhasználja szuverén értelmezésű új tánckompozíciójában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. október 1. csütörtök, 19:00

Ravel: Boleró
táncjáték, 1 felvonásban

A GG Tánc Eger a korábbi produkciókhoz hasonlóan (Bartók: A fából faragott királyfi, a Gyermekenek c.sorozat válogatott darabjaira koreografált Játszótér; a Liszt Ferenc műveire készült Magyar rapszódia) ismét rangos, értékes és népszerű zenedarabot választott nagyformátumú táncbemutatójához.
Topolánszky Tamás tagozatvezető koreográfus ezúttal Maurice Ravel francia zeneszerző mágikus ritmusú, hipnotikus hatású Bolerójára komponálja új bemutatóját.
A tévhittel ellentétben az összefogódzás nélkül lejtett háromnegyedes boleró nem népi eredetű: Sebastian Cerezo spanyol táncos saját „találmányként” mutatta be 1780-ban.  A csalogatós-erotikus páros tánc jellegzetessége a táncosok hirtelen pózba merevedése fej fölé emelt karokkal. A zeneirodalom legerotikusabb műveként is aposztrofált alkotás, ez alkalommal környezetvédelem fontosságára helyezi a hangsúlyt. Elképzelhető egy olyan jövő, ahol egészséges környezetben élhetünk, békében egymással! Ahol a szennyező energia már a múlté, a klímaváltozást megállítottuk. Ahol tiszta vizek, talaj és levegő vesznek körül minket. Ahol nem a fogyasztás a cél, hanem közösségeink boldogulása. Ezt egyedül senki sem tudja elérni. De összefogással igen. A meredt testtartás és felemelt karok helyett, fejet hajtva a Föld élővilága és természeti adottságai előtt, irányt mutat az megóvás irányába.
A Koreográfus más Ravel-művek zenei motívumait (Keringő, Pavane egy infánsnő halálára, Cigány, Spanyol rapszódia) is felhasználja szuverén értelmezésű új tánckompozíciójában.

Táncolják a GG Tánc Eger táncművészei
Koreográfus: Topolánszky Tamás, Harangozó díj-as, Érdemes művész

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

zenés party két részben

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!