Program


Ránki Dezső zongoraestje, MVM Koncertek – A Zongora – 2021

Ránki Dezső zongoraestje, MVM Koncertek – A Zongora – 2021

Néhány évvel korábbi "előhang" után 1985-ben kezdtünk együtt koncertezni, már első alkalommal is Liszt-művet, a Mazeppa négykezes változatát játszottuk Lukin László tanár úr felkérésére. Azóta immár félezerszer léptünk fel közösen, a rengeteg itthoni koncert mellett Európa legtöbb országában, Amerikában és Japánban.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 24. szerda, 19:30

Klukon Edit és Ránki Dezső zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

Válogatás Liszt Ferenc szimfonikus költeményeiből a komponista által készített négykezes változatban.

Néhány évvel korábbi "előhang" után 1985-ben kezdtünk együtt koncertezni, már első alkalommal is Liszt-művet, a Mazeppa négykezes változatát játszottuk Lukin László tanár úr felkérésére. Azóta immár félezerszer léptünk fel közösen, a rengeteg itthoni koncert mellett Európa legtöbb országában, Amerikában és Japánban.  

Liszt zenéje és személyisége mindig közel állt a szívünkhöz, művei közös zenélésünk egyik alappillérét alkotják. A Via Crucis – melyet főművei közé sorolunk – négykezes változatát 1986-ban, a Faust-szimfónia korábbi, a legutóbbi időkig csak kéziratban létező kétzongorás átdolgozását 1990-ben mi mutattuk be. Beethoven IX. szimfóniájának nagy műgonddal készített kétzongorás átiratát is rendszeresen játszottuk. Kezdettől fogva műsoron tartunk néhányat a szimfonikus költeményeiből négykezes változatban, de mostanában jutottunk arra az elhatározásra, hogy tanuljuk meg az összeset. Liszt a zenekari változatok komponálásával egy időben készített kétzongorás kivonatokat, viszont évekkel, sok esetben 15-20 évvel később négykezes formába is öntötte őket rengeteg változtatással, így igazi, csodálatos zongoraművek születtek. Hatalmas, örömteli és felemelő feladat ezeket a nagyközönség által jórészt ismeretlen változatokat eljátszani. Mindezt annak kapcsán is, hogy 2021-ben ünnepeljük Liszt Ferenc 210. születésnapját. Ehhez egy személyes évforduló is társul, idén betöltöm hetvenedik életévemet (zárójelben említendő érdekesség: 70 x 3 = 210). 

Mindkettőnk nevében: Ránki Dezső

A koncertek látogatásakor kérjük, tartsák be a járványhelyzet aktuális előírásait!
A hangversenyeken maszk viselése ajánlott!
Helyfoglalás érkezési sorrendben!

A hangversenyekre az elmaradt MVM KONCERTEK jegytulajdonosai is regisztrálhatnak a jelentkezés sorrendjében, kizárólag az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.

A hangversenysorozat névadó szponzora: MVM Zrt.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!