Program


Rameau: Castor és Pollux (első változat, 1737) – koncertszerű előadás / Prelúdium 18:00 / RÉGIZENE F

Rameau: Castor és Pollux (első változat, 1737) – koncertszerű előadás / Prelúdium 18:00 / RÉGIZENE F

Jean-Philippe Rameau negyedik operája, a Castor és Pollux a zeneszerző egyik legsikeresebb alkotása ebben a műfajban. A tragédie en musique hagyományait folytató ötfelvonásos mű témáját a görög mitológia: Jupiter két ikerfiának története szolgáltatja.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 2. csütörtök, 19:00

A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar koncertszerű előadásában közreműködő nemzetközi szólistagárda olyan énekesekből áll, akiket a világ minden táján lelkesen hallgat a barokk zenét kedvelő közönség. A karmester, Vashegyi György rengeteget tett Rameau magyarországi népszerűsítése terén: a zeneszerző műveinek legkiválóbb hazai ismerője és tolmácsolója.

Rameau, aki első operáját ötvenévesen írta, a Castor és Polluxot 1737-ben, ötvennégy esztendősen alkotta meg. A művet még ugyanabban az évben bemutatták - húsz előadást ért meg. Átdolgozott változata az 1750-es évek közepétől hosszú időn át nagy sikert aratott. Vashegyi György a magyarországi korhű régizenejáték legjelentősebb képviselője, aki különösen sokat tesz a francia barokk Magyarországon kevéssé ismert remekeinek hazai népszerűsítéséért. A francia barokk operairodalom kutatásáért 2022 februárjában a francia államtól megkapta a Művészeti és Irodalmi Érdemrend lovagi fokozatát. A Purcell Kórust 1990-ben, az Orfeo Zenekart 1991-ben alapította meg, azóta mindkét együttes az ő vezetésével működik, a magyarországi korhű interpretációs gyakorlat legfontosabb koncertjeit abszolválva. Vashegyi vokális és hangszeres előadói műhelye immár sok éve rendkívül gyümölcsöző kapcsolatot épített ki nemzetközi hírű énekesekkel, a régizenei repertoár elismert specialistáival, akikkel együttműködve a Müpában koncertek sokaságát adták, és számos hanglemezfelvételt készítettek. A Castor és Pollux előadásának szereplői: Reinoud Van Mechelen, Tassis Christoyannis és az est többi közreműködője is ezt a művészgárdát képviseli.

A koncertet 18 órai kezdettel, Prelúdium címmel műismertető előadás előzi meg. A programon a koncertre jeggyel rendelkezők vehetnek részt, de a részvétel előzetes regisztrációt igényel a Müpa honlapján . A regisztráció részleteiről a koncert előtti hetekben a honlapon tájékozódhatnak.

Vezényel: Vashegyi György

Szereplők:

Télaïre/Vénusz: Judith Van Wanroij
Phébé: Véronique Gens
Castor: Reinoud Van Mechelen
Pollux: Tassis Christoyannis
Minerva/Egy csillagkép: Olivia Doray
Ámor/Hébé követője/Egy boldog árnyék: Hasnaa Bennani
Mars/Második atléta/Jupiter: David Witczak
Első atléta/Főpap: Antonin Rondepierre

Közreműködők:

Purcell kórus
Orfeo zenekar

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!