Program


Rákász Gergely - Karácsonyi történetek - jótékonysági koncert a Nyilas Misi Ösztöndíj Program javára

Rákász Gergely - Karácsonyi történetek - jótékonysági koncert a Nyilas Misi Ösztöndíj Program javára

Az emberi lélek csendjétől a világűr ostromáig tart mesés zenei időutazásunk! Elmélyülünk Bach bensőséges rendjével, Händel és Berlioz feltölt bennünket energiával, majd antik Istenek vendéglátását élvezzük Holst, A Bolygók szvitjében.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 28. csütörtök, 18:30

A jótékonysági koncert bevételét a Nyilas Misi Ösztöndíjprogramban résztvevő tehetséges fiatalok támogatására fordítjuk. Részletek: legyenfolytatas.jobbadni.hu

Rákász Gergely Karácsonyi hangversenyei sokaknak jelentik “A Karácsonyt.”

Ez derül ki a Facebook és e-mail üzenetekből amelyeket e több, mint 20 éve, minden decemberben megrendezésre kerülő koncertek után kapunk. Idén is színes, nagyjából 300 évet átölelő műsorral várjuk a Tisztelt régi, és új hallgatókat!

A műsorról: II. György, Anglia királya legkevésbé rokonszenves ismerőseinkre emlékeztet bennünket fennhéjázásával, és nagy elégtétel látni, miképp tekeri ujja köré a ravasz Händel. Így születik meg mindannyiunk örömére a Tűzijáték zene.

Gustav Holst zenéjével a római Istenek látnak minket vendégül. Vénusz a szerelemre és az időtlen szépségre, Jupiter az uralkodás művészetére tanít bennünket, és az is kiderül, hogyan kölcsönöz a mai filmzene a 100 évvel ezelőtti klasszikusoktól.

A Rákóczi emlékévben minden koncerten megszólal Berlioz Rákóczi indulója. Kicsit körüljárjuk majd, kihez mi áll közelebb, Vak Pali, (egyáltalán ki volt ő!?) vagy a Magyarok Istene. Igyekszem majd visszahelyezni ezt a remekművet az iskolai ünnepélyek nevetgéléséből a megbecsülés közepébe, ahová való.

Bach megnyugtató és bensőséges koráljai elmélyülést adnak, játékos C-dúr Prelúdium és Fúgája pedig egyfajta keretet rajzol, amelyre Holst Jupitere rímel majd egy lendületes, sokszínű koncert végén.

Ez a karácsonyi történetek zenéje, az időtlen zenetörténeti kommentárok ezzel együtt lélekben hangolnak bennünket a legszebb ünnepre.

Ajánlatunk


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!