Program


Quasars Ensemble: Jubilee
2

Quasars Ensemble: Jubilee

A Quasars Ensemble 2008. évi létrejötte óta a maga műfaján belül az egyedülálló professzionális zenekarok közé tartozik Szlovákiában. A kortárs komolyzenén kívül ugyanolyan mértékben foglalkozik a régi korok zenéjével, merészen építkező dramaturgiai koncepcióival pedig nemzetközi elismertséget vív ki magának.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 28. kedd, 19:00

Műsor:

Juraj Pospíšil: Noneto no. 1. „Emlék és intelem”, op. 11 (1960)
Viera Janárčeková: Narratorium (2008)
Oto Ferenczy: Concertino per 10 stromenti (1948/1974)

Közreműködik:

Quasars Ensemble
Ivan Buffa – karmester

A program jubiláló szlovák szerzők három zenekari művére reflektál. Megemlékezik Oto Ferenczy születésének századik évfordulójáról, Juraj Pospíšil meg nem élt nyolcvanadik születésnapjáról, valamint Viera Janárčeková nyolcvanadik születésnapjáról.

A Quasars Ensemble 2008. évi létrejötte óta a maga műfaján belül az egyedülálló professzionális zenekarok közé tartozik Szlovákiában. A kortárs komolyzenén kívül ugyanolyan mértékben foglalkozik a régi korok zenéjével, merészen építkező dramaturgiai koncepcióival pedig nemzetközi elismertséget vív ki magának. Az együttes hangversenyeken mutatta be a jelenkori alkotói élvonal elsőrangú képviselőinek (Bent Sørensen, Michael Jarrell, Kaija Saariaho, Toshio Hosokawa, Tristan Murail) profiljait a szerzők személyes részvételével. Számos jelentős előadóművésszel dolgozott együtt (Ilja Gringolts, Dalibor Karvay, Tosiya Suzuki, Camilla Hoitenga), s a kortárs komolyzene legtekintélyesebb pódiumain mutatkozott be: a darmstadti nyári kurzusokon, a Varsói Ősz, Prágai Tavasz, Pozsonyi Zenei Ünnepségek, Melos-Étos nevű fesztiválokon és másutt. 2013-ban a zene kategóriájában megkapta a Kristályszárnyak nevű díjat. A zenekar különböző kiadóknál 13 CD anyagát vette fel.

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei sztárvendég MAJKA lesz!!!

A BFZ áprilisi Haydn–Mozart-koncertje a márciusi műsor párjának tekinthető.

Ajánló


2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!