Program


Pusker Júlia / RISING STARS – EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Pusker Júlia / RISING STARS – EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) fiatal muzsikusokat bemutató sorozata, a Rising Stars sok éve szerez örömöt a Müpa közönségének. Idén a Müpa jelöltjeként Pusker Júlia lép a Fesztivál Színház pódiumára, olyan műsorral, amely sokoldalúan mutatja be tehetségét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 11. szombat, 20:00

Pusker Júlia
RISING STARS
EURÓPA ÚJ CSILLAGAI

Műsor:
Ysaÿe: I. (g-moll) szonáta szólóhegedűre, op. 27, No. 1
Éric Tanguy: Három darab szólóhegedűre (az ECHO felkérésére) - magyarországi bemutató
Debussy: g-moll szonáta hegedűre és zongorára
Bartók: I. rapszódia hegedűre és zongorára, Sz. 86, BB 94a

Az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) fiatal muzsikusokat bemutató sorozata, a Rising Stars sok éve szerez örömöt a Müpa közönségének. A magyar zenekedvelők számára különösen szívet melengető, ha egy-egy honfitársunk is szerepel a szerencsés kiválasztottak között, akik műsorukkal végigjárhatják a kontinens legjelentősebb koncerthelyszíneit. Idén a Müpa jelöltjeként Pusker Júlia lép a Fesztivál Színház pódiumára, olyan műsorral, amely sokoldalúan mutatja be tehetségét.

A hegedűművésznő a budapesti Zeneakadémián folytatott tanulmányok után Londonban, a Royal Academy of Music falai között, Pauk György növendékeként szerezte meg mesterfokozatú diplomáját 2016-ban. Ezután 2021-ig a Queen Elisabeth Music Chapel rezidens művészeként képezte tovább magát Brüsszelben, ahol Augustin Dumay segítette fejlődését. Itt találkozott zongorista partnerével: az ukrán Christia Hudziy párizsi, lyoni és milánói tanulóéveket követően lett Dumay brüsszeli osztályának korrepetitora. A műsor első két számában kíséret nélküli hegedűjátékot hall a közönség. A legendás belga hegedűs és zeneszerző, Eugène Ysaÿe szólószonátái a hangszer repertoárjának nagy jelentőségű mérföldkövei. Az ez alkalommal elhangzó I. szonátát Szigeti Józsefnek ajánlotta a szerző. Hasonlóképpen a szólóhegedű lehetőségeit aknázza ki és helyezi újszerű megvilágításba a francia Éric Tanguy Három darab szólóhegedűre című alkotása, amely a Rising Stars-koncerteken elmaradhatatlan magyarországi bemutatóként képviseli a kortárs zenét a koncert műsorán. A program két hegedű-zongoraműve, Debussy Szonátája (1917) és Bartók I. rapszódiája (1928): két élénk temperamentumú, jelentős opus a 20. század első felének hegedűirodalmából.

A Rising Stars-programba jelölte: Müpa

hegedű - Pusker Júlia

Közreműködők:
zongora: Christia Hudziy
házigazda és a koncert utáni közönségtalálkozó moderátora: Tóth Endre

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra. A műsorban szereplő előadók nemzetközi Tv show-k, rangos fesztiválok és óceánjáró luxushajók rendszeres fellépői.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!