Program


Prokofjev-maraton: Szabó Ildikó, Lajkó István, Pivon Gabriella és Mali Emese kamarakoncertje
2

Prokofjev-maraton: Szabó Ildikó, Lajkó István, Pivon Gabriella és Mali Emese kamarakoncertje

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar 2008 óta minden évben megrendezett maratonjai egy-egy zeneszerző munkásságának legjavát mutatták be egymást követő hangversenyek sorával, délelőttől kezdődően egészen késő estig a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 4. szombat, 13:30

Prokofjev-maraton
Szabó Ildikó, Lajkó István, Pivon Gabriella és Mali Emese kamarakoncertje

Bachtól Brahmson és Bartókon át Bernsteinig számos kiemelkedő komponista volt már e napok főszereplője - Beethoven például kétszer is -, a 2023-as maratonon pedig a hetven éve elhunyt Szergej Prokofjev alakja kerül középpontba. Az orosz zeneszerző többek közt izgalmas szimfóniák, versenyművek, kamarakompozíciók és zongoradarabok szerzője volt, így változatos életművéből gazdag keresztmetszetet mutathatunk be a nap folyamán közönségünknek. Zeneakadémisták ingyenes koncertekre várják az érdeklődőket az Üvegteremben, az Előadóteremben pedig emlékezetes előadások kelnek életre a vásznon, valamint olyan legendás Eisenstein-filmeket is levetítünk, melyeknek Prokofjev szerezte a zenéjét.

Műsor
Prokofjev: Ballada csellóra és zongorára, op. 15
Prokofjev: cisz-moll szonáta szólócsellóra, op. 134
Prokofjev: D-dúr szonáta fuvolára és zongorára, op. 94

Közreműködik
cselló: Szabó Ildikó
fuvola: Pivon Gabriella
zongora: Lajkó István, Mali Emese

Rendező: Budapesti Fesztiválzenekar, Müpa

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!