Program


Petőfi Sándor -  Az apostol

Petőfi Sándor - Az apostol

Karinthy Színház előadása
Kaleidoszkóp VersFesztivál program része
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 24. szombat, 15:00


Egy a 60-as évei elején járó értelmiségit, egy lázadó, de érzékeny, a műre fogékony 30-as fiatalembert látunk a színpadon, akik együtt fejtik meg Petőfi hajlíthatatlan etikai és erkölcsi tisztaságát, forradalmi lendületét, költői nagyságát felmutató művét! Reflektálnak a mai kor erkölcsi és politikai kérdéseire. Vitatkoznak, érvelnek egymással és közben a közönség, mint befogadó, és mint aktív résztvevő az előadás több pontján, megismerheti Petőfi Sándor ezen kevésbé ismert remekművét.

Szereplők:
Borbély Sándor

Az előadás a Karinthy Színházban vált ismertté, annak felújított változata.

„1972 őszén a győri Arrabona Amatőrszínház-ban 17 évesen, - szinte gyerekként - eljátszhattam Petőfi Sándor: Az Apostol című művében a főszerepet, Szilveszter szerepét. Meghatározó élményem volt akkor. Azt éreztem, „hogy én is egy sugár vagyok, amely segít a földet megérni.”

Mit tudunk elmesélni a mai kor emberének általa, hogyan tudjuk a színpadon élővé ezt a nem színpadra írt költeményt? Ezt éreztem kihívásnak!  Segítségül hívtam fiatal színésztársam, Blazsovszky Ákost és belevágtunk.

Sok év telt el és „be másnak látám e világot, mint egykor képzelém!”
A világ, világunk állandóan változik, alakul. Ezért is választottam előadásom címéül: AZ APOSTOL 1848-2018 Tehát az előadás is változik, alakul, ahogy 2018-19 –ben a világ körülöttünk!
Azóta is színészként élem életem és most, újból szeretném Önöknek átadni ezt a költeményt!
Borbély Sándor


Az előadás időtartama 60 perc

Ajánlatunk


Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!