Program


Peter Shaffer: Black Comedy

Peter Shaffer: Black Comedy

Sir Peter Levin Shaffer, brit drámaíró, forgatókönyvíró és dramaturg. Többek között az Equus, és - a Szolnokon nagysikerrel bemutatott - Amadeus színművek írója farce-nak határozza meg a Black Comedy műfaját. A farce jelentése: bohózat, komédia, cirkusz. Hát ez az!

Peter Shaffer: Black Comedy
komédia két részben
Bemutató: 2021. október 15

Brindsley Miller, a fiatal, nincstelen szobrász és kedvese Carol „kölcsönvesznek” a szomszédban lakó Haroldtól – annak engedélye nélkül – néhány értékes, antik bútort, hogy jobb benyomást tegyenek a milliomos műgyűjtőre, aki Miller szobrait jön megnézni és Melkett ezredesre, Carol apjára. Azonban váratlanul betoppan Harold, és Clea, a szobrász volt szeretője. Mi jöhet még? Egy áramszünet. A Black Comedy bravúros trükkje, hogy míg a szereplők a sötétben tapogatóznak, addig a közönség mindvégig mindent lát, és önfeledten kacaghat a világosban.


Az előadást Baráthy György új fordításában és Szurdi Miklós rendezésében láthatja a szolnoki közönség.

Szurdi Miklós, aki nem csak színház, hanem filmrendező, forgatókönyvíró, színházigazgató, és Tv-film-producer, a Família Kft. sorozat egyik megálmodója, nem ismertelen a szolnoki színházba járó közönségnek. 1980-ban itt rendezte, O’Neill Amerikai Elektráját, Udvaros Dorottyával és Margitai Ágival a főszerepekben.

Szereplők:
Brindsley Miller.................... Ónodi Gábor
Carol Melkett....................... Pertics Villő
Miss Furnival....................... Gombos Judit
Melkett ezredes................... Karczag Ferenc
Harold Gorringe................... Vándor Attila
Schuppanzigh...................... Zelei Gábor
Clea..................................... Sárvári Diána
George Bamberger.............. Deme Gábor

Alkotók:
Díszlettervező: Fekete Mónika
Jelmeztervező: Fekete Mónika
Mozgás: Hojsza Henriett
Súgó: Kósa Ildikó
Ügyelő: Besenyi Anna
Fordította: Baráthy György
Segédrendező: Deme Gábor
Rendező: Szurdi Miklós

Ajánló


Vadnay László és Vitéz Miklós dr. Meseautó című filmforgatókönyve alapján Írta: GALAMBOS ATTILA és SZENTE VAJK zene: BOLBA TAMÁS

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…