Program


Pesti balhé

Pesti balhé

magyar akció-vígjáték, 104 perc, 2020
magyar nyelven

Rendező: Lóth Balázs

Forgatókönyvíró: Inotay Ákos, Kis-Szabó Márk, Lóth Balázs
Operatőr: Balázs István Balázs
Zene: Gulya Róbert

Szereplők: Mészáros Béla, Petrik Andrea, Reviczky Gábor, Szabó Simon, Elek Ferenc, Inotay Ákos, Hegedűs D. Géza, Jászberényi Gábor, Járai Máté, Crespo Rodrigo

 

Gyerekkorukban elválaszthatatlan haverok voltak. Csak kicsit rosszak: ártatlan kalandozásaik nyomában lángoló gyerektáborok és rémült pedagógusok maradtak. Azután felnőttek – de szerencsére nem komolyodtak meg.
Marcell (Mészáros Béla) kivételével, aki kőgazdag, de nem túl boldog mérnök lett, mind ugyanolyan gátlástalan, pihentagyú tréfacsinálók, mint voltak. És amikor a banda (Szabó Simon, Elek Ferenc, Petrik Andrea, Jászberényi Gábor, Inotay Ákos) egyik tagjának az az ötlete támad, hogy egy fura festményét társai James Bondot megszégyenítő ügyességgel lopják be az évszázad műkincs-árverésére, még a tőlük eltávolodott régi cimborát is sikerül rábeszélni az eszement bűntényre.
De nincs tökéletes terv. Vagy hát: náluk biztos nincs. Egy profi bűnöző (Reviczky Gábor) bevonása után is csak káosz, kaland, küzdelem és sok béka mard. De ők épp az ilyen helyzeteket szeretik…

A Másnaposok szellemében készült, de hazai ízekkel és remek magyar színészekkel teli vígjáték a nyári moziszezon biztos befutójának ígérkezik.

Bemutató dátuma: 2020.07.30.
 
 
Forgalmazó: InterCom

Ajánló


A tengerész-kalandregényekből jól ismert Rumini és társai ezúttal ismét nagy bajba keverednek. A…

A „BODIES 2.0 – A bennünk rejlő univerzum” kiállítás célja, hogy részletesen bemutassa…