Program


Párniczky Quartet: Bartók Electrified

Párniczky Quartet: Bartók Electrified

A Párniczky kvartett teljesen egyedi megszólalása egyformán gyökerezik a jazzben, a kortárs klasszikus-, és a magyar népzenében. A zenekar azzal a céllal alakult 2016-ban, hogy megszólaltassa Bartók Béla darabjainak átdolgozásait, valamint hogy a szerző művészi világa termékenyen hasson improvizációikra.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 24. csütörtök, 20:00

 Közreműködik:

    Párniczky András - gitár
    Bede Péter - szaxofon, tárogató
    Gyányi Marcell - nagybőgő
    Baló István - dob

A Párniczky kvartett teljesen egyedi megszólalása egyformán gyökerezik a jazzben, a kortárs klasszikus-, és a magyar népzenében. A zenekar azzal a céllal alakult 2016-ban, hogy megszólaltassa Bartók Béla darabjainak átdolgozásait, valamint hogy a szerző művészi világa termékenyen hasson improvizációikra. „Bartók zenéje légies és egyben karakteres teret is létesít. És éppen ezt a zenei teret képes a Párniczky Quartet megragadni és szabadon, tökéletesen visszaadni, mesteri és friss lendületet adva Bartók repertoárjának.”  írta róluk lemezük kapcsán Raphaël Benoit, a francia Citizen Jazz kritikusa.

A zenekarvezető Párniczky András társaival, a fúvós hangszereken játszó Bede Péterrel és Baló István dobossal együtt 300-nál is több koncerten léptek már fel itthon és a világ számos országában, olyan helyszíneken, mint a New York-i Guggenheim Múzeum, Brüsszel Bravo Művészeti Fesztivál, athéni Technopolis Jazz Fesztivál vagy a Klezmor Fesztivál Bécsben. Hozzájuk csatlakozott Gyányi Marcell bőgős (Dresch Quartet, W69), aki hangszerének nemcsak Magyarországon, de Európában is elismert fiatal képviselője. A négyesfogatnak a BMC gondozásában 2018-ban jelent meg első albuma, Bartók Electrified címmel, mely ötcsillagos kritikát kapott a Gramofon Klasszikus és Jazz 2018 nyári számában, s amelyet W. Royal Stokes, a Jazz Times és a The Washington Post újságírója 2018 egyik figyelemreméltó albumaként jellemzett. Ezt repertoárt 2016-ban Frank Möbus és Daniel Erdmann közreműködésével adták elő a MÜPában, 2019-ben pedig Carlos Bica és Dejan Terzic társaságában turnézott a zenekar.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!